Hrvatsku čeka teška borba u drugom krugu SP-a. Evo kako može do četvrtfinala

Foto: PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija pobjedom protiv Maroka potvrdila je plasman u drugu fazu Svjetskog prvenstva. Zahvaljujući pobjedi nad Sjedinjenim Američkim Državama, Hrvatska će prenijeti dva boda, ali se nalazi u teškoj situaciji jer su Egipat i Danska prenijeli po četiri, a samo dvije najbolje reprezentacije idu u četvrtfinale.

Dva boda prenio je i Bahrein, dok su bez bodova Belgija i SAD. Problem za Hrvatsku predstavlja i činjenica da su Bahrein, Belgija i SAD poprilično slabašne momčadi i bila bi velika senzacija da itko od njih uzme bodove Egiptu ili Danskoj. Izabranici Hrvoja Horvata stoga se ne mogu nadati da će im druge reprezentacije pomoći.

Hrvatskoj trebaju sve pobjede, ali ni tad nije sigurna

Hrvatskoj reprezentaciji za realne šanse za četvrtfinale u drugoj fazi trebaju pobjede u sva tri ogleda. Za očekivati je da će Hrvatska dobiti Bahrein i Belgiju, ali ključna utakmica je ona prva protiv Danske, koja se igra već u četvrtak. 

Hrvatska mora pobijediti aktualne svjetske prvake, no osigurati se može samo ako slavi s deset ili više razlike. Takvom ogromnom pobjedom momčad Hrvoja Horvata bi za četvrtfinale morala još "samo" pobijediti Bahrein i Belgiju.

Rezultat Egipta i Danske mogao bi biti ključan

U slučaju pobjede Hrvatske nad Danskom s manje od deset razlike čekao bi se rezultat Egipta i Danske, koji međusobno igraju u zadnjem kolu. Hrvatsku bi dalje odveo bilo kakav trijumf Egipta ili remi, dok bi se u slučaju pobjede Danske gledala gol-razlika u međusobnim ogledima te tri reprezentacije.

Zbog toga hrvatskim rukometašima protiv Danske nije važna samo pobjeda nego bi bilo poželjno da se ona ostvari i sa što većom razlikom kako bi se pokušalo nadoknaditi veliki poraz od Egipta od čak devet razlike.

Podsjetimo, plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva važan je jer također donosi mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre 2024. godine, a Hrvatskoj ozbiljno prijeti propuštanje drugih Igara zaredom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.