Hrvatsku u četvrtfinalu Lige nacija čekaju najteži suparnici. Evo tko su oni

Foto: Profimedia

HRVATSKA je na dan utakmice protiv Poljske u četvrtom kolu elitne A Lige nacija na drugom mjestu skupine. Ako bi tamo ostala do kraja, a za to ima velike šanse, plasirala bi se u četvrtfinale ili jedinu nokaut rundu natjecanja.

Mjesto tamo osiguravaju pobjednici skupina elitnog razreda te drugoplasirane nacionalne momčadi u njima. Ako bi poredak u hrvatskoj i ostalim skupinama na kraju bio kao što je sada, prema projekcijama bi nositelji bili Portugal, Francuska, Njemačka i Španjolska. Nenositelji bi bili Hrvatska, Italija, Nizozemska i Danska.

Hrvatsku u svakom slučaju čeka jako težak suparnik

Četvrtfinalne utakmice Lige nacija igraju se 20. i 25. ožujka 2025. Ako bi se tamo plasirale navedene reprezentacije, Hrvatska ne bi mogla igrati protiv Portugala jer je s njim bila u skupini, ali bi zato mogla protiv neke od ostale tri reprezentacije koje bude pobjednice skupina.

Dakle, prema projekciji, to bi trenutačno bile Francuska, Njemačka i Španjolska. Tri jako teška suparnika, a među njima se ipak ističe Španjolska. Aktualni prvak Europe i osvajač Lige nacija, do oba trofeja došao je pobjedama i nad Hrvatskom. Pobjednici četvrtfinala plasiraju se na Final Four, koji se igra početkom lipnja iduće godine. 

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.