"I što sad? Tko će Mendyju vratiti karijeru? Tko će odgovarati za ovu štetu?"

Foto: EPA

KRALJEVSKI sud u Londonu oslobodio je u petak Benjamina Mendyja (28) od optužbi za šest silovanja i jedan pokušaj silovanja koji su se navodno dogodili u listopadu 2018. i 2020. godine u njegovoj četiri milijuna funti vrijednoj vili u okolici Manchestera. Mendy, kojemu je 1. srpnja istekao ugovor s Manchester Cityjem, zaplakao je nakon što je pročitana odluka porote te je iz zgrade suda izašao kao slobodan čovjek.

U njegovu obranu odmah je stao Memphis Depay, igrač Atletico Madrida. Nizozemac Depay tvrdi da je razgovarao s Mendyjem dok je proces bio aktualan te da u njemu nije vidio nikakvo zlo: "Sve optužbe su odbačene i što ćemo sad? Tko će pomoći ovom bratu da zaliječi rane? Tko će odgovarati za štetu i kaljanje časti? Tko će mu vratiti karijeru?"

Depay: Što sada?!

"Potrebno je puno godina da se postane profesionalac i što sad? Nikad se nisam htio doticati ove teme jer nisam znao sve detalje, ali razgovarao sam s njim jednom dok je bio u zatvoru, a i igrao sam protiv njega. Nisam vidio zlo u očima ovog čovjeka. Ne možemo dopustiti da se ovakve stvari dogode nama sportašima. Tko će stati uz nas kada nam je to potrebno i kada je šteta već napravljena? Ljudi, ne okrećite glavu", napisao je Depay na društvenim mrežama.

U City je Mendy došao u ljeto 2017. godine iz Monaca za 60 milijuna eura, a za klub iz Manchestera je upisao 75 nastupa, dva gola i 14 asistencija. U karijeri je još igrao za Le Havre, Monaco i Marseille, a s Francuskom je 2018. osvojio Svjetsko prvenstvo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.