Kelava: Zar bismo trebali tući Ajax 5:0 da ljudi budu zadovoljni?

AJAX je u trećem kolu Lige prvaka na Maksimiru svladao Dinamo 2:0 i zacementirao ga na dnu. Osim što Modri u tri kola nisu osvojili ni bod, ni jednom nisu pogodili mrežu suparnika.

> "Dobar posao u Zagrebu: Ajax na Maksimiru prekinuo nekoliko ružnih serija"

> Jurčić o jalovosti i Pokrivaču: 20 milijuna će je riješiti. Nisam jukebox da ispunjavam želje publike

> Kruno, stavi stopera!

> Video - Šuker: Ajax nas je nadigrao u svim segmentima

> Hrvatska bi "s Badeljem i Sammirom bila prvak Europe", ali Dinamu ne mogu donijeti bod u Ligi prvaka



"Nismo imali sreće. U prvom poluvremenu smo igrali bolje. Ajax je bio bolji i moramo još raditi da ih stignemo", prve su reakcije Argentinca Ibaneza.

Kruno Jurčić uoči utakmice je tvrdio da Dinamo ide na pobjedu. Nakon utakmice druga priča.

"Ne bježimo od tih činjenica, ja sam tražio od njih da daju sve u ovom trenutku i ja sam zadovoljan. Naša realizacija ne zadovoljava ovaj nivo natjecanja, i ukupni dojam je zbog toga lošiji. Dogovorili smo se da napadnemo Ajax visoko, a druga je stvar što zbog nepostizanja gola u određenom trenutku mi padamo. Da smo se povukli i prepustili njima brzi protok lopte u veznoj liniji, mislim da bi nam šanse bile još manje. Pokušali smo pobijediti, nije uspjelo, idemo dalje", rekao je Jurčić za Novu TV.

"Tek kad skupimo dovoljan broj utakmica u Ligi prvaka, bit ćemo konkurentni. Znamo gdje je Dinamo, a gdje je Ajax. Jako sam zadovoljan sa svima, naš kapetan Milan Badelj imao je dvije viroze u deset dana, ozlijeđen je igrao u Zadru, napadači su radili dobar presing i realizacija je jedino sa čim nisam zadovoljan. Kad slušam hrvatsku sportsku javnost, kao da se zaboravlja da mi igramo Ligu prvaka, da smo premašili sve naše ciljeve po pitanju Europe za ovu sezonu."


Vratar Ivan Kelava ponovo je bio jedan od najboljih igrača Dinama, što dovoljno govori.

"Znali smo da će biti otvorena utakmica, i to je ostavilo dosta prostora iza naših leđa. Nažalost, nismo uspjeli poentirati, ali da jesmo, sad bismo pričali o drugom rezultatu. U porazu nema najboljeg igrača, a što se tiče borbenosti nitko nam ne može ništa prigovoriti. Valjda će doći i trenutak da naši napadači počnu zabijati. Što se tiče publike, zar očekuju da mi pobijedimo Ajax 5:0 na Maksimiru pa da budu zadovoljni?"

Jerko Leko naglasio je da je Dinamo pao u nastavku.

"Pokušavali smo s presingom prema naprijed, bili su prisiljeni par puta nabijati što mi nismo iskoristili. Teško je bilo držati takav ritam cijelu utakmicu, oni su došli do veće slobode i kaznili nas. I u nastavku smo se trudili, ali presing tada nije išao kako smo htjeli, a možda smo se malo i ispuhali. "

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.