Zvezda - Milan

Ibrahimović je zbog Stankovića povukao potez zbog kojeg ga Srbi obožavaju

Foto: REUTERS/Alessandro Bianchi

CRVENA ZVEZDA u četvrtak na Marakani igra utakmicu sezone protiv Milana u 1/16 finala Europa lige.

Beogradsku momčad s klupe će voditi Dejan Stanković, legendarni zvezdaš, kapetan Srbije i član Lazija i Intera. Deki se oprostio još 2013. godine, a samo tri godine stariji je od Zlatana Ibrahimovića, koji će sutra biti jedna od ključnih figura Milana na Marakani. Zajedno su igrali u Interu od 2006. godine, osvajali titule s Mancinijem i Mourinhom te ostali u vrhunskom odnosu.

Zlatan je, podsjetimo, otišao sezonu prije nego što će klub uzeti trostruku titulu, među njima i Ligu prvaka. Stanković je bio u Mourinhovoj momčadi i igrao je u finalu protiv Bayerna na Bernabeuu (2:0), koje je riješio Diego Milito s dva gola.

Stanković odavno ne igra, a Ibrahimović izgleda kao da je tek započeo karijeru. Dva ekstrema, veliki prijatelji i suigrači iz Intera u stalnom su kontaktu, ali posljednja dva dana, tvrdi Deki Stanković, prave se da se ne poznaju.

"Nemam vremena za kavu sa Zlatanom. Izgrlit ćemo se i izljubiti, dobar sam s njim i za kavu će biti vremena kad budemo slobodni, u Milanu", rekao je Dejan Stanković na konferenciji za medije uoči meča.

"Dugo smo ovo čekali. Ibra ili Mandžo, svejedno je"

"Ibrahimović ili Mandžukić, Rebić ili Leao, svejedno je. Milan će sigurno rotirati, čeka ih derbi s Interom, pa opet mi, pa Roma, ali to je njihov problem. Ne mogu nas ne znam kako iznenaditi", dodao je Stanković i više puta naglasio koliko žali što na Marakani neće biti publike u jednom od najvećih mečeva posljednjih godina. 

"Sutra očekujem pravu europsku, veliku utakmicu. Dugo smo je čekali, pripremali smo se detaljno. Jedva čekamo istrčati i pokazati da nismo ovdje slučajno. Moramo biti hrabri, to bi mogao biti ključ. Poštujem to što je Pioli napravio, bio je pred smjenom, ali uvjerio je upravu i navijače da radi dobro i rezultat se vidi", kazao je trener Zvezde. 

Nije htio da se zna da je donirao nakon poplave 

Stanković i Ibrahimović igrali su od 2006. do 2009. godine zajedno u Interu i od tada se druže. Ibrahimović se među prvima odazvao Dekijevoj humanitarnoj akciji nakon velikih poplava u Srbiji 2014. godine. Stanković je pokrenuo kampanju u kojoj je prikupljeno pola milijuna dolara za izgradnju stanova u Obrenovcu. Izgrađeno je ukupno 28 stanova. Stanković je dobio zabranu da govori o Zlatanovoj donaciji, ali priča je procurila negdje drugdje.

Da prati sve Stankovićeve akcije Ibrahimović je pokazao i videoporukom podrške njegovom kampu u Zlatiboru. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.