Igrač Napolija u šoku nakon pljačke. Kriminalci mu razbili auto i prijetili pištoljem

Foto: Profimedia

DAVID NERES (27) je prije deset dana postao novi igrač talijanskog Napolija koji ga je za 28 milijuna eura kupio od Benfice. Brazilac koji igra na poziciji desnog krila je odmah počeo opravdavati uloženu odštetu. U prvom kolu Serie A protiv Bologne su mu bile potrebne samo dvije minute na terenu da upiše asistenciju, a svoju drugu je upisao sinoć u 96. minuti za pobjedu Napolija 2:1 protiv Parme. Bila je to luda utakmica u kojoj je Napoli u 92. minuti gubio 1:0 i na kraju preokrenuo rezultat.

Neres je sinoć ušao u igru u 69. minuti i kasnom asistencijom potvrdio sjajan start u Napoliju, ali nakon utakmice je doživio iznimno neugodnu i šokantnu situaciju. Nogometaš je bio u kombiju koji je njega i suprugu vozio u hotel, kada im je pristupilo nekoliko kriminalaca koji su razbili staklo na minibusu, a zatim u njega uperili pištolj i naredili mu da im preda sat koji je nosio.

Supruga na Instagramu objasnila cijelu situaciju

Šokirani Brazilac je to odmah napravio. Dvojica pljačkaša su nakon toga nestala na motociklu. Neres je pljačku prijavio policiji, a otpratili su ga do hotela gdje su ga čekali navijači, ne sluteći što se dogodilo, i tražili od njega autograme. Nakon nekoliko minuta obožavateljima se objavom na Instagramu ispričala i Neresova supruga:

“David bi se želio ispričati navijačima koji su ga čekali vani. Kad smo nakon utakmice pokušavali napustiti stadion, dvojica muškaraca na motociklu uništila su mu automobil i opljačkala ga uz prijetnju oružjem."

U karijeri ima četiri naslova prvaka

Krilni igrač s osam nastupa za reprezentaciju Brazila, s kojom je 2019. godine osvojio Copa Americu, je u Benfici proveo dvije godine prije dolaska u Italiju te je u 83 nastupa upisao 17 golova i 26 asistencija. U Portugalu se u sezoni 2022./23. okitio naslovom prvaka.

U Benficu je došao iz Šahtara 2022. godine za odštetu od 15 milijuna eura, a u Ukrajini je prethodno proveo samo šest mjeseci nakon što ga je ukrajinski klub kupio za 12 milijuna eura iz Ajaxa, gdje je proveo pet godina nakon dolaska iz brazilskog Sao Paula. Za Ajax je odigrao 180 utakmica u kojima je zabio 47 golova i dodao 41 asistenciju te osvojio tri naslova prvaka.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.