Igrači iz Razvojne lige šokirali Wembanyamu, Litvanac zabio koš za pobjedu

Foto: Profimedia

PRVOG dana NBA All-Star vikenda u Indianapolisu održan je Rising Stars Challenge, mini turnir na kojem sudjeluju najbolji mladi igrači NBA lige i najveće zvijezde razvojne G-League. Pobjedu je odnijela momčad koju je birao Jalen Rose, a MVP-jem turnira proglašen je Kanađanin Bennedict Mathurin iz domaćih Indiana Pacersa.

Ali, Team Jalen imao je lakši posao u finalu jer je prvi favorit turnira Team Pau, za koji je igrao Victor Wembanyama, neslavno ispao u polufinalu od selekcije igrača iz Razvojne lige.

Litvanac zabio za pobjedu u polufinalu

Team Jalen je u polufinalu, koje se igralo do 40 poena, bio bolji od Teama Tamika, koji je birala WNBA legenda Tamika Catchings, 40:35 uz 18 poena Bennedicta Mathurina. Kanađanin je pri vodstvu 38:35 imao dva slobodna bacanja i okladio se s protivničkim igračem u 25.000 dolara da će zabiti oba i okončati utakmicu, a onda je oba - promašio. Malo poslije koš za pobjedu zabio je iz igre, ali okladu je morao isplatiti.

VIDEO: Arena Sport

U drugom je polufinalu Team Detlef, momčad G-Leaguea koju je vodio Detlef Schrempf, šokirala Team Pau, pod vodstvom Paua Gasola, svladavši je 41:36. Za Gasolovu selekciju igrao je Victor Wembanyama, ali i većina najboljih ovogodišnjih rookieja poput Jaimea Jaqueza, Brandina Podziemskog i Brandona Millera.

Wembanyama je zabio 11 poena i uhvatio sedam skokova, ali mladići iz Razvojne lige shvatili su turnir ozbiljnije, u nadi da će im donijeti NBA ugovor ili bolju poziciju na draftu ovog ljeta. Među njima se posebno istaknuo Litvanac Matas Buzelis, koji je zabio koš za pobjedu.

VIDEO: Arena Sport

Mathurin MVP

U finalu, koje se igralo do 25 poena, Team Jalen je dominirao i pobijedio 26:13, a Mathurin je proglašen najkorisnijim igračem, iako je u finalu postigao tek četiri poena, ali u tako kratkom susretu nitko od njegovih suigrača nije zabio više od šest.

U subotu su u Indianapolisu na rasporedu natjecanja u vještinama, tricama i zakucavanjima, a u noći s nedjelje na ponedjeljak u dva sata po srednjoeuropskom vremenu glavni događaj vikenda, All-Star utakmica između Istoka i Zapada.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.