SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

IHF zbog Njemačke promijenio satnicu ključne utakmice Hrvatske za polufinale

Foto: Epa

VELIČANSTVENOM pobjedom protiv Španjolske u četvrtak, Hrvatska je osigurala plasman u drugi krug natjecanja na SP-u u Njemačkoj i Danskoj, a u drugi krug će prenijeti maksimalna četiri boda.

Dvije najbolje plasirane reprezentacije po grupama proći će u polufinale 26. izdanja svjetske smotre. Polufinale je na rasporedu 25. siječnja u Hamburgu.

Trećeplasirane reprezentacije izborit će susret za peto mjesto (26. siječnja), a četvrtoplasirane selekcije za sedmo mjesto (26. siječnja), koje će biti vrlo važno jer prvih sedam reprezentacija osigurava nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Budući da je u grupnoj fazi već igrala sa Španjolskom i Islandom, Hrvatska će se u glavnoj rundi suprotstaviti Brazilu (20. siječnja u 18 sati), Njemačkoj (21. siječnja) i Francuskoj (23. siječnja). Utakmice više neće igrati u Münchenu, već u Kölnu.

Polufinalne utakmice na rasporedu su 25. siječnja u Hamburgu, a završnica Svjetskog prvenstva održat će se u danskom Herningu. I finale (17:30) i utakmica za treće mjesto (14:30) zakazani su za 27. siječnja.

Rezultati by SofaScore

IHF zbog Njemačke promijenio satnicu utakmice Hrvatske i Francuske

Već u četvrtak na službenim stranicama IHF-a i službenom siteu SP-a stajao je raspored i satnica odražavanja utakmica, no ona se u međuvremenu promijenila. Tako će Hrvatska u srijedu protiv Francuske igrati možda i ključnu utakmicu za plasman u polufinale u 18 sati, umjesto prvotno predviđenih 20:30.

Iako se prema prvotnom planu koji je sastavljen prije početka Svjetskog prvenstva klasik Hrvatske i Francuske u drugom krugu u Kölnu trebao igrati u srijedu od 20:30, očekivano je došlo do promjene, kako bi krovna kuća svjetskog rukometa ''pomogla'' domaćinu Njemačkoj i omogućila im da zadnje kolo igraju protiv Španjolske u udarnom terminu.

Hrvatskoj trebaju dvije pobjede da bi bila mirna i sigurno otišla u polufinale bez da ovisi o drugima

Inače, Hrvatskoj za prolaz u polufinale turnira u drugom krugu natjecanja trebaju još dvije pobjede. Znači, uz pretpostavku da ćemo u nedjelju svladati iznenađenje turnira Brazil (momčad koja nikako nije za podcjenjivanje, ali realno je slabija od Hrvatske), hrvatski rukometaši moraju pobijediti u jednoj od dvije paklene utakmice protiv domaćina Njemačke i već spomenute Francuske, branitelja naslova prvaka svijeta iz 2017. godine. Jasno, postoje i još neki scenariji kako bi Hrvatska i s manjom zalihom bodova otišla među četiri najbolja, no u tom slučaju ne bi ovisila sama o sebi što je sad slučaj.

Nije ovo prvi put da IHF u posljednji trenutak mijenja satnice utakmica i raspored. Prije dvije godine za vrijeme SP-a u Francuskoj, Hrvatska je nakon poraza od Norveške u polufinalu imala samo 20 sati odmora i pripreme za utakmicu za broncu protiv Slovenije.

“Ma ovo je dno dna. Rukomet gubi smisao na ovaj način. Francuska između polufinala i finala ima tri dana odmora, a mi samo 20 sati. Potpuno besmisleno. Ne znam kome to ide u prilog, rukometu sigurno ne”, kazao je prije dvije godine Mirza Džomba.

Čitav raspored drugog kruga:

Skupina 1 (Köln):

19. siječnja u 18:00: Francuska - Španjolska
19. siječnja u 20:30: Njemačka- Island

20. siječnja u 18:00: Brazil - Hrvatska
20. siječnja u 20:30: Island - Francuska

21. siječnja u 18:00: Španjolska - Brazil
21. siječnja u 20:30: Hrvatska- Njemačka

23. siječnja u 15:30: Brazil - Island
23. siječnja u 18:00: Hrvatska - Francuska
23. siječnja u 20:30: Njemačka - Španjolska

Skupina 2 (Herning):

19. siječnja u 18:00: Tunis - Švedska
19. siječnja u 20:30: Danska - Mađarska

20. siječnja u 18:00: Mađarska - Tunis
20. siječnja u 20:30: Norveška - Egipat

21. siječnja u 18:00: Švedska - Norveška
21. siječnja u 20:30: Egipat - Danska

23. siječnja u 15:30: Tunis - Egipat
23. siječnja u 18:00: Norveška - Mađarska
23. siječnja u 20:30: Danska - Švedska

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.