Ikona Serie A napala bivši klub: Tretirali su me kao parazita. Sada igram iz užitka

Foto: Profimedia

TALIJANSKI drugoligaš SPAL trenutno se nalazi na 17. mjestu tablice Serie B i jasno je kako ga do kraja sezone čeka mukotrpna borba u pokušaju izbjegavanja ispadanja u treći rang talijanskog nogometa. U tome klubu pokušava pomoći ikonski duo.

Naime, na klupi je Massimo Oddo, a najpoznatije ime u ekipi je njegov bivši suigrač iz metropole, Belgijac Radja Nainggolan. On je godinama važio za talentiranog, ali i problematičnog igrača poznatog po irokezama, tetovažama i jednako ekscentričnom ponašanju.

Izbačen iz ekipe zbog pušenja

U Pescaru je stigao ove zime iz Antwerpa, nakon što je 2021. godine osvojio Serie A s Interom i potom potpisao za klub iz svog rodnog grada, za koji nikada ranije nije nastupao. Gotovo pa idiličnu priču o kraju karijere prekinuo je Nainggolanu svojstven incident. Tijekom prvenstvene utakmice kamere su ga uhvatile kako na klupi za pričuve puši električnu cigaretu, nakon čega ga je klub otjerao u drugu ekipu, a kasnije i raskinuo ugovor.

"Tretirali su me kao parazita, kao da sam govno. Doveli su Overmarsa kao sportskog direktora da me pokuša vratiti u prvu momčad, ali nitko se nije usudio suprotstaviti predsjedniku. Davao sam sve od sebe u B momčadi, podupirao najmlađe... Bio sam u puno momčadi, ali nikada me nisu tako tretirali. Nisam čak smio ući ni na glavni ulaz trening-centra" rekao je Nainggolan u nedavnom intervju.

"Igram za kikiriki, ali s užitkom"

Napomenuo je kako mu u ovoj fazi karijere novac nije motiv: "Moje kćeri su bile glavni razlog povratka u Belgiju. Iako sam gubio puno novca, za mene to nije bio problem. Ali zbog predsjednika sam čak morao napustiti zemlju i to mu neću oprostiti. U SPAL-u sada igram za kikiriki, ali s užitkom."

O Nainggolanu je u intervju za Gazzettu dello Sport govorio i nekadašnji sportski direktor Rome Walter Sabatini (67): "Sviđaju mi se svi igrači koje sam doveo u Romu, ali najviše me živcirao Nainggolan. Volim ga kao sina, ali on je kriminalac, osoba sa stavom 'baš me briga'. Staviš pred njega sedam-osam pića i on sve popije. On život tretira kao igru."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.