Hajdukovac Inoha: Imao sam još ponuda iz Europe, ali Hrvatska je lijepa, a Split prekrasan

MASAHIKO INOHA je nakon dva tjedna nagađanja, pregovora, najava i dolaska na pripreme, službeno predstavljen u austrijskom Bad Kleinkirchheimu, Hajdukovoj bazi u drugom dijelu priprema pred.

Japanskog reprezentativca koji pokriva nekoliko pozicija u obrani (centralni branič, desni bek, defenzivni vezni) predstavio je član Hajdukove uprave zadužen za struku Milo Nižetić.

Predstavljanje egzotičnog pojačanja podsjetilo je na još jedan Hajdukov dobitak ovim transferom: Osim što se očekuje kako su sigurno dobili požrtvovnog i borbenog igrača, kakvi obično dolaze iz tog podneblja, Hajduk i Split će sada biti u žiži pojačanog interesa japanske javnosti, pa čak i turista, jer takva je situacija sa svim europskim klubovima i gradovima u kojima završe igrači iz Japana - na tiskovnu konferenciju u daleku Austriji stigla je i novinarka iz daleke Azije.



Ino je izjavio kako mu je bio veliki izazov preseliti u Europu, a istaknuo je da je odabrao Hajduk iako je imao ponude nekoliko europskih klubova.

"Znam Rapaića, Bokšića, Jarnija. Čuo sam puno o Hrvatskoj, Splitu, lijepa država, prekrasan grad." govorio je na japanskom Masahiko, a na engleski je prevodio njegov prijatelj i nekadašnji suigrač Kenta Kasai.

"Hajduk nije šest godina bio prvak?! Eto lijepog izazova da tu nešto promijenimo" komentirao je Hajdukov Japanac.

"Primljen sam izvrsno, doista se osjećam kao kod kuće. Svi su vrlo ljubazni, pa se i nije bilo teško uklopiti. Nisam prvi put u Europi, igrao sam s reprezentacijom, no prvi put ću biti u Hrvatskoj. Veselim se prvoj utakmici, Splitu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.