Insajder o Perišiću: U klubu su impresionirani

Foto: Profimedia

IVAN PERIŠIĆ ostavio je dobar prvi dojam na Marca Timmera, PSV-ovog insajdera koji piše za najstariji nizozemski nogometni magazin Voetbal International. Hrvatski reprezentativac bi za PSV mogao i trebao biti što je Dušan Tadić bio za Ajax, ističe Timmer.

Perišić je, podsjetimo, u PSV stigao kao slobodan igrač nakon odlaska iz Hajduka. U splitskom klubu, u koji su ga godinama dozivali navijači, zadržao se kratko i uz skroman učinak. Na Poljud se vratio u siječnju ove godine, više od 17 godina otkako se otisnuo u svijet te napravio impresivnu nogometnu karijeru nastupajući za Borussiju Dortmund, Wolfsburg, Bayern, Inter, Tottenham… Iz Hajduka je otišao 2006. godine a da nije upisao službeni nastup za seniorsku momčad.

Odmah se priključio radu s rezervama momčadi

Ove godine, nakon rehabilitacije od teške ozljede koljena, za splitski klub odigrao je 12 službenih utakmica te u prošloj sezoni postigao jedan pogodak protiv Istre 1961 u Puli.

"Iako još nije nastupio za PSV, već je pokazao svoju vrijednost", piše Voetbal International, a Timmer objašnjava: "Svi u PSV-u su impresionirani podacima njegovog fizičkog stanja. Čim je došao, zatražio je da trenira s rezervama momčadi. To nije morao, ali je to htio. Želio je odmah biti tu."

Debi u subotu?

"A kad ga slušate, samo njegovo prisustvo dodaje nešto momčadi. On ima toliko puno iskustva i tako strastveno igra na najvišoj razini. Poput Dušana Tadića u Ajaxu. Trebaju vam takvi igrači. To još mora dokazati na terenu, ali bit će to u redu", dodao je Timmer.

Perišić, koji je pod ugovorom s novim klubom do kraja aktualne sezone, za PSV bi mogao debitirati u subotu kad momčad Petera Bosza gostuje kod sastava Willem II. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.