Mladi reprezentativac Švedske potpisuje za Osijek. Insajder objavio detalje

Foto: Profimedia

EMIN HASIĆ (21), stoper Varnama iz Švedske te igrač mlade reprezentacije te zemlje, samo što nije potpisao za Osijek. Ovo otkriva insajder Lorenzo Lepore te dodaje: "Sve je dogovoreno između Varnama i Osijeka oko transfera igrača. On u Hrvatsku ne dolazi na posudbu, nego trajno."

Isti izvor ističe: "Ključ za rješenje ovog posla bio je Osijekov trener Federico Coppitelli, koji je Hasića trenirao u mladoj momčadi Leccea." Coppitelli (39), jedan od najboljih talijanskih trenera mladih kategorija, prije dva mjeseca je preuzeo mladu momčad Osijeka upravo s pozicije trenera juniore Leccea.

Kao trener Lecceove Primavare (U-19 momčadi, op.a.) je s tom momčadi prošle sezone osvojio juniorsko prvenstvo Italije. Coppitelli je 2014/15 osvojio talijanski U-17 naslov s Romom, a te sezone je u spomenutoj kategoriji uzeo i Superkup.

Osvojio prvenstvo Italije mladih s trenerom Osijeka

Tri godine kasnije je s Primaverom ili U-19 ekipom Torina osvojio kup, a godinu zatim Superkup. Kruna karijere mu je spomenuti naslov prvaka Italije s U-19 momčadi Leccea prošle sezone. 

Njen dio bio je i Hasić. U Lecceu je proveo dvije i pol godine, a nakon talijanske titule vratio se u Švedsku. Od prošlog ljeta je Varnamou. Za 14. klub švedske lige odigrao je 15 utakmica. Prije dva mjeseca je nastupio za U-21 reprezentaciju Švedske u pojedi 5:2 protiv Hrvatske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.