Irski spasitelj Trapattoni: Nemojte me tako zvati, nisam ja Bog!

NAVIJAČI nogometne reprezentacije Irske dugo čekaju na nastup svojih miljenika na nekom velikom natjecanju (Europsko ili Svjetsko prvenstvo). Posljednji put su učesnici bili daleke 2002. na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Premda još uvijek nisu osigurali niti nastup na Europskom prvenstvu iduće godine u Poljskoj i Ukrajini, došli su sasvim blizu njega. Naime, u prvom dokvalifikacijskom ogledu su pregazili Estoniju u Tallinnu s 4:0 i sada ih samo milimetri dijele do Eura.

U Irskoj je nakon prvih 90 minuta nastalo pravo ludilo, te hvaljenje njihovog izbornika, Talijana Giovannija Trapattonija, koji od 2008. godine radi kao irski izbornik. Na sve pohvale je Trapattoni odgovorio:

"Nemojte tako pričati o meni, nisam ja Bog. Imam puno mana, npr., stvarno ne govorim dobro engleski jezik, a što je još tragičnije, nisam niti u talijanskom veliki majstor", krenuo je 72-godišnji popularni Trap i dodao:

"Ali, ako ništa drugo, stvarno sam dugo u nogometu. I da ništa ne znate trebali bi nešto kroz cijelo to vrijeme naučiti. Ja možda nešto malo i znam, a sa ovoliko godina staža sam dodatno nešto naučio. Ponekad se to osjeti i u igrama moje momčadi."

Za kraj je Trapattoni rekao:

"Napravili smo nekoliko zamki za Estonce i uglavnom smo ih pohvatali u njima. Nije još gotovo, naravno, ali realno je očekivati da ne ispustimo ovakvu prednost. Bila je ovo lijepa utakmica za gledati, svaka je lijepa u kojoj tvoja momčad igra ovako dobro", završio je Trapattoni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.