Iskusni golman sve bliže izlasku iz mirovine i potpisu za Barcu: "Jako je poštujem"

Foto: EPA

WOJCIECH SZCZESNY (34) sve je bliže potpisu za Barcelonu. Poljski vratar, koji je u kolovozu objavio da ide u mirovinu, ekspresno će se vratiti nogometu kako bi popunio rupu na golu katalonskog kluba koja je nastala teškom ozljedom Marca Andrea ter Stegena, za kojeg je sezona završena.

"Imam jako puno poštovanja prema povijesti Barcelone. To je jedan od najboljih klubova na svijetu. Razumijem tešku situaciju u kojoj su se našli nakon ozljede Ter Stegena i mislim da bih pokazao manjak poštovanja kada ne bih razmotrio ovu opciju", rekao je Szczesny za katalonski list Sport.

Szczesny je slobodan igrač, ali mora isplatiti odštetu Juventusu

Pojedini španjolski mediji pišu da je Szczesny već razmotrio ponudu Barcelone te da ju je odlučio prihvatiti, a jedino se još mora dogovoriti sa svojim bivšim klubom Juventusom. Naime, iako je Szczesny slobodan igrač, umirovio se dok je na ugovoru imao još godinu dana pa će morati isplatiti Juventusu određenu odštetu. Barcelona je Szczesnyju navodno ponudila ugovor do lipnja iduće godine uz plaću od tri milijuna eura.

Szczesny je u Juventusu bio od 2017. godine, gdje je došao kao nasljednik legendarnog Gianluigija Buffona. Stigao je iz Arsenala, u kojem je i započeo karijeru, a bio je i na posudbama u Brentfordu i Romi. Za poljsku reprezentaciju branio je 84 puta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.