Ismajli pred transferom karijere? Panucci: Zbog njega sam bio u Splitu, osvojio me

Foto: Profimedia

ALBANIJA je jučer kod Češke poražena 2:0 u trećem kolu Lige B Lige nacija. Svih 90 minuta za poraženu momčad odigrao je stoper Ardian Ismajli (28), kojeg su s tribina pratili skauti Juventusa, piše Tuttosport. Talijanski medij blizak torinskom klubu tvrdi kako uprava traži obrambena rješenja nakon što je Brazilac Bremer (27) otpao zbog ozljede do kraja sezone. Ismajli već neko vrijeme igra u velikoj formi, o čemu smo pisali prije osam dana.

Njegov Empoli je trenutno deseti u Serie A i ima jedan poraz nakon sedam kola, uz četiri primljena gola. Jedan od najzaslužnijih za to je baš Ismajli, bivši stoper Hajduka. Ismajli je posebno kvalitetan bio u remiju protiv Juventusa (0:0) 14. rujna, kada je posve otupio gostujućeg Dušana Vlahovića (24), napadača od 65 milijuna eura.

Panucci: Bio sam u Splitu i gledao Ismajlija

O Ismajliju je za Tuttosport govorio Christian Panucci (51), proslavljeni talijanski defenzivac i bivši izbornik Albanije (od 2017. do 2019.) Otkrio ga je još u Hajduku: "Ovo je prvi put da govorim o njemu i to me čini sretnim. Kao izbornik Albanije putovao sam po Europi 2018. godine tražeći nove igrače koje bih pozvao.

Osobno sam skautirao i vidio ga u Hrvatskoj, gdje je Ardian igrao za splitski Hajduk. Odmah me osvojio. Krenuo sam u akciju i počeo razgovarati s njim da ga uvjerim da izabere Albaniju, s obzirom na to da je već bio u krugu reprezentacije Kosova.

Prihvatio je Albaniju zbog mene i zbog toga koliko sam se trudio uvjeriti ga. Bio je čovjek od riječi. Kosovo ga nije htjelo izgubiti, ali Ardian je održao obećanje koje mi je dao. Nitko ga nije poznavao u albanskom savezu. Kad sam ga prvi put nazvao, nisu ni znali tko je on."

Otišao iz Hajduka prije četiri godine

Karijeru je započeo u FC Prištini, a potom je otišao u KF 2 Korriku, gdje ga je zapazio splitski Hajduk. Ismajli je u Hajduk stigao 22. veljače 2016., a nakon toga je priključen drugoj momčadi, za koju je odigrao pet utakmica. Već u ljeto je promoviran u prvi tim, gdje se uskoro nametnuo kao prvotimac.

Albanski branič je za Hajduk odigrao 93 utakmice. Zabio je dva gola te dvaput asistirao. Hajduk ga je u rujnu 2020. prodao u talijansku Speziju za 2.2 milijuna eura, a ljeto nakon toga Ismajli je završio u Empoliju, koji ga je platio dva milijuna eura.

Dosad je za Empoli odigrao 82 utakmice. Prema Transfermarktu vrijedi tri milijuna eura, a za reprezentaciju Albanije ima 41 utakmicu i tri gola. Ugovor mu traje do kraja sljedećeg ljeta, što znači da se s njim može pregovarati već od siječnja. Potencijalni kupac tada ne bi morao Empoliju ništa platiti jer bi ga doveo po isteku ugovora.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.