Ivan Bebek i u subotu predstavlja Hrvatsku na nogometnom turniru u Parizu

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DANAS  se službeno otvaraju Olimpijske igre u Parizu. U Francuskoj će se 10.500 sportaša i sportašica natjecati za medalje, a Hrvatsku će predstavljati 58 sportaša i 15 sportašica iz 15 sportova. Ipak, Igre su započele dva dana prije službenog otvaranja. Tri sporta (ragbi, muški nogomet, ženski rukomet) počinju prije, a razlozi su i povijesni.

Tri sporta su počela ranije

"Od Igara u Barceloni 1992. nogomet počinje prije ceremonije otvaranja. Nogometaši mogu igrati svakoga dana i potrebno im je najmanje 48 sati za oporavak. Kao rezultat toga, utakmice muškog nogometa počinju dva dana prije početka igara, a ženski nogomet počinje dan prije početka Igara", službeno je objašnjenje.

Uz to, ženski rukomet i ragbi kreću dan prije. "Ovi sportovi su počinjali prvog dana Igara, dan poslije ceremonije. Prije svega, to je pitanje generalnog plana organizacije kako bi natjecanja bila tečnija." Jedan od važnijih razloga ranijeg starta rukometa i ragbija jest taj što se dijele objekti na kojima se održavaju natjecanja.

Bebek predstavlja Hrvatsku

Hrvatski sudac Ivan Bebek u srijedu je bio  VAR sudac na utakmici prvog kola muškog nogometnog turnira na utakmici između Iraka i Ukrajine, a u četvrtak  je bio AVAR sudac na susretu između Brazila i Nigerije na otvaranju ženskog nogometnog turnira. U subotu će Bebek biti VAR sudac na susretu drugog kola muškog turnira na utakmici između Izraela i Paragvaja. Taj susret počinje od 19 sati. 
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.