Ivan Šapina poražen u borbi za brončanu medalju

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

IVAN ŠAPINA (25) je poražen u borbi za brončanu medalju. Predstavnik Hrvatske u taekwondou, u kategoriji iznad 80 kilograma, u borbi za broncu izgubio je od Kubanca Rafaela Albe s 2:0 u rundama. U prvoj rundi je bolji bio kubanski predstavnik 6:1 zahvaljujući dva uspješna udarca u glavu. U drugoj rundi je ponovno bio dominantno uspješniji Alba s 9:0 i time je Šapina ostao bez medalje.

Hrvatska ostaje na šest osvojenih medalja na Olimpijskim igrama

Šapina, svjetski doprvak iz 2023. godine, na olimpijskom turniru je startao pobjedom protiv Gambijca Alasana Anna po rundama s 2:0 (7:1, 10:1), dok je u mnogo dramatičnijem meču, u četvrtfinalu, bio bolji od Norvežanina Richarda Andrea Ordemanna s 2:1 (3:5, 13:7, 5:3). U polufinalu je bolji od Šapine bio Iranac Arian Salimi koji je po rundama slavio s 2:1 (5:12, 9:8, 9:6).

Hrvatska tako ostaje na šest osvojenih medalja na Igrama u Parizu, a osvojili su ih strijelac Miran Maričić, veslačka braća Sinković, judašica Barbara Matić, tenisačica Donna Vekić, bacačica diska Sandra Elkasević i taekwondoistica Lena Stojković.

Ovo su mu druge Olimpijske igre

Podsjetimo, Šapina nastupa za splitski Marjan, a dosad je uspio nanizati nekoliko impresivnih uspjeha. Osvojio je brončanu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2019. u Manchesteru, brončanu medalju u kategoriji do 87 kg na Europskom prvenstvu u taekwondou održanom u Sofiji u Bugarskoj 2021. godine, a ima i srebrnu medalju u srednjoj kategoriji na Svjetskom prvenstvu u taekwondou 2023. održanom u Bakuu u Azerbajdžanu.

Šapina je predstavljao Hrvatsku i na Ljetnim olimpijskim igrama 2020. održanim u Tokiju. Natjecao se u muškoj disciplini iznad 80 kilograma, gdje ga je u drugom meču eliminirao Sun Hongy iz Kine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.