Ivanišević: Đoković je lagano u pet najvećih sportaša svih vremena

Foto. EPA

SRPSKI tenisač Novak Đoković prvi je put u karijeri osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Najbolji tenisač svih vremena pobijedio je u finalu Španjolca Carlosa Alcaraza, koji ga je ove godine porazio u finalu Wimbledona. Uspjeh 37-godišnjeg Đokovića komentirao je njegov donedavni trener Goran Ivanišević.

"Ako mi je išta drago, drago mi je da je ovo osvojio. Još mu želim da uzme 25. Grand Slam, pa može u penziju, ma da taj nikada neće u penziju. Može naći motivaciju. Nedostaje mu taj jedan Grand Slam da bude apsolutni rekorder (da prestigne Margaret Court). Ovo će ga dignuti, osvojio je to što mu je oduvijek nedostajalo.

Ovakvom igrom favorit je na US Openu. Wimbledon ne računam, to je čudo što je i došao u finale, čudo što je uopće i igrao, ali ono u Australiji protiv Sinnera, hoće li se tako nešto dogoditi, da se ne pojavi na terenu – nemamo kristalnu kuglu, ali ako ovako bude motiviran, favorit je", rekao je Ivanišević za srpski Sportklub.

"Ne mogu ga se riješiti"

"Da su on i Alcaraz ostali još pet sati na terenu, ishod bi bio isti. Novak je letio, lebdio. Ljudi zaboravljaju da je ovo prvi put da igra finale Olimpijskih igara. Osjetio je da je to – to, i da ne smije propustiti priliku. Ma da, koliko je lud, ne bih se čudio da igra i u Los Angelesu.

Još ćemo ga gledati dugo, ne mogu ga se riješiti. Po mom mišljenju, jedan je od najvećih sportaša svih vremena. Je li u top pet, u tri ili dva, ali u pet najvećih sportista - lagano. Na koje će ga mjesto tko staviti, to je pitanje", zaključio je legendarni hrvatski tenisač-

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.