Ivanišević: Prošao sam sa Đokovićem puno lošeg. Nećemo o tome, ali sve se vrati

Foto: EPA

GORAN IVANIŠEVIĆ, donedavni trener Novaka Đokovića, govorio je o suradnji s njim, komentirao njegove zadnje uspjehe te predvidio tko bi ga mogao naslijediti.

"Čuo sam se s Novakom kada je osvojio zlato na Olimpijskim igrama i kada je operirao koljeno. Meni je zbog njegovog zlata toliko drago zato što znam koliko mu znači, znam koliko je htio to osvojiti i način na koji je na kraju igrao to finale. Koliko je on pozitivno lud, može igrati u Los Angelesu za četiri godine, ne bih se ja ništa čudio.

"Prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari"

Igrao je protiv momka 16 godina mlađeg od sebe, koji je brži i koji jače udara, a u tom finalu sve se okrene, nit je bio brži od njega, nit je jače udarao. U jednom trenutku je Novak izgledao mlađe od Alcaraza, zbilja kao da sam ga ja osvojio i svaka mu čast", govori Ivanišević u intervjuu za Klix.

Osvrnuo se i na suradnju s Đokovićem: "Novak je najveći tenisač u povijesti i jedan od najvećih sportaša u povijesti sporta. Od njega se puno može naučiti. Prošao je u pet godina, i ja s njim, puno loših stvari. Nećemo o njima, ali sve se na kraju vrati u životu."

"Alcaraz nije dobar, nego je fenomenalan"

Ivanišević je procijenio tko će vladati tenisom kada se Đoković (37) umirovi: "Alcaraz nije dobar, nego je fenomenalan. Ne samo da je dobar tenisač, nego je dobro stvorenje, pristojan zaista. Ne samo on, nego i Sinner. To su dobri momci, ponizni, koji vole ovaj sport. Uvijek su nasmijani i trebat će tenisu ovakva dva igrača.

Novak će tu još biti i pitat će se za neke stvari, ali kad on ode, ova dvojica su jedno pet-šest koraka ispred svih i vladat će tenisom. Ipak, ne možemo uspoređivati nikoga s trojcem Roger Federer, Rafa Nadal i Novak Đoković, pa ni njih dvojicu. To je glupo. Ova trojica su posebna. Takvih kao ova trojka neće nikada više biti."

"Đoković je favorit na US Openu"

Ivanišević će pratiti US Open, a navijat će za Đokovića. Očekuje ga u finalu: "Novak je željan, hoće oboriti još rekorda, i meni je favorit. Tko će biti s njim u finalu, Sinner ili Alcaraz, to ćemo vidjeti."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.