Ivankovićeva Kina izgubila 7:0. Palestinci napravi čudo u Koreji

Foto: EPA-EFE

REPREZENTACIJA Kine je u 1. kolu skupine C trećeg kruga azijskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo doživjela debakl u gostima kod Japana. Momčad Branka Ivankovića odigrala je groznu utakmicu, izgubila je u Saitami čak 7:0, a još je dobro i prošla.

Razigrani Japanci poveli su već u 12. minuti golom Enda, Moriti je u 35. poništen gol, a susret je riješio Kauru Mitoma golom u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Takumi Minamino je u 52. minuti povisio na 3:0, šest minuta kasnije zabio je još jedan gol, a golijadu su zaključili Ito u 77., Maeda u 87. te Kubo u petoj minuti sudačke nadoknade.

Kina odlična u drugom krugu, ali sad je u društvu puno jačih momčadi

Ivankovićeva momčad igrala je jako dobro u drugom krugu kvalifikacija, osvojila drugo mjesto i prošla u sljedeći krug. No u trećem će joj biti jako teško jer je u skupini s Japanom, Australijom, Saudijskom Arabijom, Indonezijom i Bahreinom, koji je ranije danas napravio senzaciju i slavio u Australiji 1:0.

Standings provided by Sofascore

Iz trećega kruga kvalifikacija izravno na SP idu prve dvije momčadi, a treća i četvrta ulaze u četvrti krug kvalifikacija. A veliku senzaciju napravila je i reprezentacija Palestine, koja je junačkom predstavom u Seulu u skupini B uzela bod Južnoj Koreji. Mogla je i sva tri da je Dabbagh u petoj minuti sudačke nadoknade iskoristio čisti zicer.

Zvijezda Spursa tragičar

Naravno, mogli su Palestinci vrlo lako i izgubiti, ali ih je fenomenalnim obranama u igri držao golman Hamadeh. Tragičar Korejaca bila je Tottenhamova zvijezda Son Heung-min, od kojeg se očekivalo puno više.

On je 80. minuti potpuno sam krenuo na golmana, ali si je gurnuo loptu previše u for i golman je bio brži. Par minuta kasnije, Son je opet pobjegao gostujućoj obrani, zaobišao je Hamadeha, ali je onda iskosa pogodio stativu i upropastio meč loptu. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.