Ivica Ivušić primio pet golova. Njegov klub ispao iz borbe za Europa ligu

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

NOGOMETAŠI švedskog Elfsborga uvjerljivo su izborili plasman u drugo pretkolo Europa lige nakon što su u dvije utakmice s ukupnih 8:2 pobijedili ciparski Pafos za kojeg brani hrvatski reprezentativac Ivica Ivušić. Elfsborg je u prvom susretu slavio s 3:0, a potom je na Cipru pobijedio s 5:2.

Domaćin je već od 15. minute zaigrao s igračem manje nakon što je zbog grubog prekršaja isključen Joao Correia. Gosti su poveli u 23. minuti golom Timothyja Oume, a dvije minute kasnije izjednačio je Sebastian Holmen pogodivši vlastitu mrežu. Vlad Dragović je u 43. minuti pogodio za 2:1, no u nastavku je uslijedio veliki preokret.

Šveđani su zabili četiri gola, a strijelci su bili Michel Baidoo u 47., Andri Baldursson u 48., Jalal Abdullai u 58. i Arber Zeneli u 85. minuti. Ivušić je branio za ciparski sastav, dok je Antonio Cikač bio na klupi.

Pafos pao u drugo pretkolo Konferencijske lige

Šveđane u drugom pretkolu Europa lige očekuje moldavski Šerif, koji je nakon jedanaesteraca izbacio Ziru iz Azerbajdžana. Pafos svoju europsku priču nastavlja u drugom pretkolu Konferencije lige protiv Žalgirisa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.