Ivica naletio na rupu na stazi i odustao

IVICA neće moći obraniti naslov svjetskog prvaka u slalomu osvojenog prije dvije godine u Sankt Moritzu. Naš najbolji skijaš tijekom prvog laufa naletio je na rupu koja ga je izbacila iz ravnoteže i nije se uspio održati na stazi. 

Ivica je s desnom skijom zapeo u rupi i zajašio je iduća vrata, pa je morao odustati. Nakon što se došao k sebi od iznenađenja izjavio je kako su organizatori idioti.

"Znao sam da će se tamo stvoriti rupa, ali frajeri su u rupu usuli vodu i napravili kaljužu. Nevjerojatno! Tp mogu napraviti samo idioti! Nisam imao nikakve šanse održati se na stazi", bjesnio je Ivica po završetku svoga nastupa.

Palander i Matt zasigurno nisu imali lijepe riječi za organizatore.

"Ovo se može dogoditi samo u Italiji. Utrku bi trebalo poništiti", ljutit je bio i Finac.

Vrijeme je bilo vrlo toplo, pa se snijeg počeo topiti zbog čega se, već nakon što su četiri skijaša odvozila prvi lauf, napravila velika rupa pred jednim vratima. Nakon Ivice na istom mjestu problema su imali Mario Matt i Kalle Palander, također su obojica naletila na rupu i odustali.

Organizatori su zatim zaustavili utrku i krenuli popraviti tu rupu, izravnali su je, no pravila su jasna. Skijaši koji su zbog očite pogreške organizatora ispali s utrke naravno ne mogu ponovo voziti. Tijekom cijele utrke skijaši su imali problema upravo na toj prijelomnici.

Nakon što je zbog štrajka djelatnika talijanske državne televizije RAI otkazan veleslalom, organizatori se nisu proslavili niti s današnjim slalomom.

Ne vjerujemo da bi čelnici svjetskog skijanja oprostili nama da smo slične probleme imali na utrci na Sljemenu. Vjerojatno bi tada ostali bez utrke Svjetskog kupa iduće godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.