Ivković: Ne znam zašto se Perišića kritizira

Foto: Marko Prpic/PIXSELL, Zeljko Hladika/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija prošli je reprezentativni ciklus iskoristila za osvajanje četiri boda iz utakmica protiv Škotske (2:1) i Poljske (3:3) i pred posljednje dvije u skupini ima izgledne šanse za plasman u četvrtfinale Lige nacija. Na tu situaciju, ali i na igre i slučaj Ivana Perišića osvrnuo se Tomislav Ivković u HRT-ovom studiju.

"Mislim da igrači i stožer zaslužuju čestitke jer su ostvarili ono što su i razmišljali, ta četiri boda. Pokazali smo protiv Škotske, kad je bila jako teška utakmica, da smo izvukli kad treba na mišiće. Utakmica s Poljskom je bila isto vrlo zahtjevna. Imali smo četiri mlada igrača koje smo profilirali, to ne ide od danas do sutra", istaknuo je bivši golman Dinama i jugoslavenske reprezentacije i dodao:

"Kad znaš da su s Modrićem igrali Sučić i Baturina, nije isto kao kad igra Kovačić i samo jedan od njih. Nije lako razvijati igrače, pogotovo u reprezentaciji, ali su pokazali da su budućnost, da su igrači koji nam mogu donijeti puno toga pozitivnog. Očekujemo njihov razvoj uz pomoć ostalih igrača koji su vrlo bitni, pogotovo Modrić i Perišić, koji je kritiziran maksimalno, ne znam zašto i zbog čega."

Ivković: Perišić je pokazao da može

Upravo oko Perišića i njegova igranja za reprezentaciju najviše se razlikuju mišljenja navijača hrvatske reprezentacije. Za Perišića je u momčadi Zlatka Dalića bilo mjesta i kad nije bio u formi i kad je neočekivano otišao iz Hajduka u PSV.

"Daje svoj maksimum, nije jednostavno odigrati dvije utakmice, pogotovo drugu utakmicu 90 minuta, poslije tolike pauze. Kad gledamo, moramo biti realni, igrao je utakmicu i pol prije ove dvije utakmice. Pokazao je da može, protiv Škotske je bio čak puno bolji. Pokazuje da se vraća, a vratit će se sigurno kroz utakmice, njemu je najbitnije da bude zdrav, a mi previše opcija nemamo jer da imamo opcije, igrao bi netko drugi tu utakmicu s Poljacima", rekao je Ivković. 

"Imamo to što imamo, kvalitetni smo i dalje. Nemojmo očekivati sad da radimo čuda. Imamo dovoljan broj bodova, ako dobijemo Škotsku u Škotskoj, utakmica s Portugalom odlučuje o prvaku grupe. Znači, napravili smo rezultat, dali smo igračima šansu koju su neki iskoristili, pogotovo mladi igrači, koji su naša budućnost", zaključio je.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.