Ivković: Prvenstvo nam nije na nivou koji smo očekivali

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL, Zeljko Hladika/PIXSELL

TOMISLAV IVKOVIĆ prokomentirao je Dinamovu pobjedu protiv Qarabaga (3:0) u prvoj utakmici play-offa za Ligu prvaka. Gostujući u HRT-ovom studiju, istaknuo je snagu momčadi hrvatskog prvaka, ali naglasio i da momčad iz Azerbajdžana ima svoje kvalitete te da je pogrešno shvaćanje da taj klub nije dorastao natjecanju na ovoj razini.

"Izgledalo je kao da igramo s nekom drugom ekipom. Jer kada oni ljudi koji nisu gledali utakmicu čuju rezultate i pročitaju novine, rekli bi: '3:0, normalno, Qarabag, koji su to igrači'", rekao je u uvodu pa podsjetio odakle kvaliteta u momčadi Qarabaga:

"Bez patnje ne ide"

"Kad vidimo koliko ima igrača koji su došli iz Brazila, koji su igrali u francuskoj ligi, kad vidimo kako su igrali i da je utakmica bila strahovito teška, da je došlo od čupanja za kosu, do euforije i slavlja... Propatili su dobar dio utakmice, ali tako isto pate i Real Madrid i ostale ekipe. Ako hoćeš doći do pozitivnog rezultata, bez toga ne ide. Dinamo je na najbolji mogući način iskoristio sve što mu se otvorilo i zasluženo pobijedio 3:0."

"Dinamo izgleda dobro. U nacionalnom prvenstvu nesumnjivo je najveći favorit. Ima momčad da može igrati s dvije ekipe. Jedna može igrati sad u Ligi prvaka, druga u prvenstvu. Prvenstvo nam, nažalost, nije na onom nivou koji smo očekivali da bi i Dinamo i ostale ekipe - i Hajduk i Rijeka, ove bolje ekipe - napredovali uz bolji nogomet i bili što kompetitivniji za Europu", nastavio je Ivković i zaključio:

"Dinamo je odlično odradio pripreme. Imao je vremena za sve. Nije se žurilo, nije bilo ni pretkola koja su totalno okretala način pripreme momčadi za Europu. Pa se onda spremaš za prvenstvo, pa si na pola prvenstva već umoran. Ove godine zaista su imali i vremena i svega da se, uz nove igrače koji su došli, poslože na najbolji mogući način i da sad kroz utakmice traže najbolju formu."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.