HNL

Iz Dinama objasnili odluku o obaveznim covid-potvrdama za navijače

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

GNK DINAMO donio je odluku da će na utakmici 29. kola Hrvatski Telekom Prve lige Dinamo - Hrvatski dragovoljac u nedjelju 3. travnja s početkom u 17 sati na stadionu Maksimir omogućiti dolazak navijačima na stadion u punom kapacitetu uz obavezno posjedovanje digitalne EU covid-potvrde, objavljeno je na službenoj stranici kluba.

Takav je prijedlog naišao na negodovanje navijača Dinama. Navijači smatraju da će se otvaranjem punog kapaciteta stadiona te zadržavanjem pravila o covid-potvrdama smanjiti interes za dolazak na stadion. Komentarima na Facebooku su obasuli Dinamo, koji je dobar dio njih i izbrisao. Također, smatraju da se ostavljanjem covid-potvrda pogoduje Tomislavu Madžaru, inače liječniku u Dinamu i vlasniku poliklinike Life. Iz kluba su nam poslali odgovor zašto su se odlučili na ovakav potez.

Dinamo: Želimo izbjeći novu prijavu i eventualni sudski proces

"GNK Dinamo odlučio se za opciju punog kapaciteta stadiona uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde iz jednostavnog razloga što ne može utjecati na volju pojedinaca da održavaju strogu mjeru fizičkog distanciranja od 1,5 metra na otvorenom prostoru koja je neophodna u slučaju odluke da na tribinama bude ograničen broj navijača koji nisu dužni imati EU digitalne COVID potvrde.

Podsjećamo da je nakon utakmice Dinamo - Gorica odigrane 17. listopada 2020. godine u Maksimiru, klub prijavljen od strane PU zagrebačke iz razloga što navijači na sjevernoj tribini nisu održavali strogu mjeru fizičkog distanciranja te je sudski postupak još uvijek u tijeku.

Upravo iz razloga da izbjegnemo novu prijavu i eventualni sudski proces GNK Dinamo je odlučio da ide na opciju punog kapaciteta stadiona uz posjedovanje EU digitalne COVID potvrde", napisali su iz Dinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.