Izbacio je Hrvatsku s Eura 2016. i osvojio naslov. Sad je preuzeo Azerbajdžan

Foto: EPA

AZERBAJDŽANSKI nogometni savez službeno je objavio da je novi izbornik te reprezentacije postao 69-godišnji portugalski stručnjak Fernando  Santos. Tamošnji savez je naveo da je glavni cilj Fernanda Santosa stvaranje konkurentne momčadi koja će se plasirati na iduće Europsko prvenstvo koje će se održati 2028. godine.

Najveći uspjeh u karijeri Fernando Santos je napravio 2016. godine kada je Portugal odveo do naslova europskog prvaka. U osmini finala tom je prilikom Portugal golom Ricarda Quaresme iz 117. minute pobijedio 1:0 i eliminirao Hrvatsku iz natjecanja. U karijeri je vodio sva tri najjača portugalska kluba, Porto, Benficu i lisabonski Sporting, a izbornik Portugala je bio od 2014. do 2022. godine. Prije toga je vodio Grčku, a nakon Portugala je kratko vodio i poljske reprezentativce.

Tijekom 2024. godine, kao posljednji posao prije Azerbajdžana, vodio je turskog prvoligaša Bešiktaš gdje je smijenjen tijekom travnja uslijed slabih rezultata. Član Bešiktaša od prošle godine je i bivši hrvatski reprezentativac Ante Rebić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.