Izbornik Danske: Želimo biti poput Hrvatske

Foto: EPA

NJEMAČKA je s 2:0 pobijedila Dansku u susretu osmine finala Europskog prvenstva i time se plasirala u četvrtfinale, gdje ju čeka bolji iz susreta Španjolske i Gruzije. Golove za njemačku reprezentaciju zabili su Kai Havertz iz kaznenog udarca u 53. i Jamal Musiala u 69. minuti.

Danski izbornik Kasper Hjulmand (52), koji protekle četiri godine vodi reprezentaciju, dao je izjavu nakon utakmice. "Posljednjih godina pokazali smo da smo blizu velikih momčadi, ali samo jedna stvar nedostaje: moramo stvarati i iskoristiti više prilika. Naša je ambicija stajati uz velike momčadi - surađujemo s timovima kako bismo stvorili bolje igrače i ponekad dolazimo do polufinala, ponekad ne. Želimo biti poput Hrvatske, koja je imala nekoliko sjajnih godina", rekao je Hjulmand.

Dvije VAR situacije na štetu Danske

VAR je u drugom poluvremenu dvaput utjecao na situacije danske reprezentacije. U 48. minuti je danski branič Joachim Andersen pokazao snalažljivost i u suparničkom kaznenom prostoru te je poslao loptu u mrežu za, činilo se, vodstvo Danaca. 

No, u VAR sobi su pronašli minimalno zaleđe Thomasa Delaneyja, koji je igrao loptom u toj akciji pa je pogodak poništen. Dvije minute poslije, VAR je ponovno aktiviran. Ovoga puta zbog situacije u danskom kaznenom prostoru, gdje je lopta nakon ubačaja Davida Rauma očešala dlan nesretnog Joachima Andersena, nesuđenog strijelca za vodstvo Danske.

Glavni sudac Michael Oliver je nakon kraćeg pregledavanja snimke pokazao rukom prema mjestu izvođenja kaznenog udarca. Kai Havertz je preuzeo odgovornost. Gađao je donji lijevi kut danskog gola, Kasper Schmeichel se bacio u tu stranu, ali je Havertzov udarac bio dovoljno snažan i precizan pa ga danski vratar nije uspio obraniti.

Hjulmand: Rezultat su odlučile dvije odluke VAR-a

"Rezultat su odlučile dvije odluke VAR-a. Imam fotografiju, radi se o jednom centimetru. Nema smisla, ovako ne bismo trebali koristiti VAR, to je jedan centimetar i nakon nekoliko minuta uslijedio je kazneni udarac. Umoran sam od smiješnih rukometnih pravila. Ne možemo zahtijevati od braniča da trče i tako drže ruke", rekao je Hjulmand i stisnuo ruke uz bokove kako bi demonstrirao na što misli.

"Joachim je trčao normalno. Skočio je i bio pogođen s jednog metra. Rijetko govorim o tim odlukama, ali to je odlučilo ovu utakmicu. Frustrirajuće za našu momčad, sve bi se promijenilo da smo vodili 1:0.

Uvijek mi se sviđao VAR, takva tehnologija može pozitivno utjecati na sport. Također mislim da bi trebala biti brža, mora postojati način da se poboljša. VAR je općenito dobra tehnologija, ali ponekad mogu sumnjati u njega", dodao je Hjulmand. Sažetak utakmice pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.