Izbornik hrvatske futsal reprezentacije: Opet smo imali problem s realizacijom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske futsal reprezentacije Marinko Mavrović nakon 0:2 poraza od Argentine u osmini Svjetskog prvenstva rekao je kako je njegova momčad opet imala problema s realizacijom. "Primili smo dva pogotka koja se na ovoj razini ne smiju dogoditi i opet smo imali problem s realizacijom. Odigrali smo dobru utakmicu, nije bilo ni sreće, ali čestitam momcima. 

Izgledali smo kao momčad, dali smo sve od sebe. Čestitamo i Argentini, vidjeli smo koliko je favorita već ispalo i koliko futsal na svim kontinentima raste. Sve je izjednačenije i ovo je veliko iskustvo za nas, nakon 24 godine čekanja. Što je turnir više odmicao, bili smo sve bolji, ali nažalost moramo pričekati novu šansu.

Okrećemo se Europskom prvenstvu. Napravili smo smjenu generacija, velik je uspjeh bio doći ovamo, a poraz od Tajlanda nas je poremetio. Čekaju nas kvalifikacije, treba mladima dati novu šansu i gledati u budućnost", rekao je Mavrović.

Sekulić: Moramo se voditi primjerima najboljih, Brazila i Argentine

Antonio Sekulić je rekao kako čitava momčad mora podići glavu nakon natjecanja na kojem je u četiri utakmice pretrpjela tri poraza. "Emocije su prisutne, ali moramo dići glavu i izvući pouke za novi kvalifikacijski ciklus. Moramo raditi da budemo još bolji, a od početka smo vjerovali da možemo igrati i s najboljima.

Ovaj put je otišlo na argentinsku stranu, ali treba čestitati i Argentini i našim dečkima na ovakvoj partiji. Hvala svima na ovom doživljaju koji nam ostaje za cijeli život. Moramo se voditi primjerima najboljih, Brazila i Argentine, ugledati se na njih i raditi poput njih", rekao je Sekulić.

Lucuix: Proučavali smo Hrvatsku, fizički i taktički jaku momčad

Argentinski izbornik Matías Lucuix rekao je kako je njegova ekipa svladala Hrvatsku zbog dobre obrane. "Jedna od naših prednosti bila je obrana. Igrali smo je jako dobro. Proučavali smo Hrvatsku, fizički i taktički jaku momčad. Kako je utakmica odmicala bivali smo lošiji, ali smo ipak imali sve pod kontrolom", dodao je izbornik.

Lucuix je napomenuo da Argentina, aktualni svjetski doprvak, "nije mogla pobijediti s većom razlikom", no da je on zadovoljan. "Odmorit ćemo se i proslaviti, a mi u stručnom stožeru već razmišljamo o idućoj utakmici", dodao je Lucuix.

Rosa: Znali smo da će biti jako teška utakmica

Strijelac drugog gola Matias Rosa kazao je kako su igrači znali da će biti jako teška utakmica. "Hrvatska ima jako čvrste igrače, ali mi smo bili snažni. Gol je rezultat timskog rada, upravo je to ono što nas čini dobrima", izjavio je Rosa.

Rosa je izabran za najboljeg igrača utakmice. "Jako sam sretan zbog nagrade za najboljeg igrača utakmice, ali ovo pripada svima. Čitava momčad je kompletno dobro odigrala", zaključio je Argentinac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.