Izbornik Slovenije: Protiv Hrvatske smo igrali s posebnim nabojem

Foto: EPA

HRVATSKI rukometaši izgubili su od Slovenije 31:29 u važnoj utakmici u borbi za plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara. Nakon teško izborene pobjede nad Japanom momčad Dagura Sigurdssona izgubila je od jednog od glavnih konkurenata u borbi za mjesto među najboljih osam. Hrvatskoj će sada za prolazak trebati barem jedna pobjeda protiv Njemačke, Švedske ili Španjolske. Susret je komentirao izbornik Slovenije Uroš Zorman.

"Nastavljamo živjeti san"

"Vidjeli ste sad za što je ova momčad sposobna. Igrali smo dobro, ali daleko od savršenstva. Imamo još rezerve. Na kraju je bilo nekih čudnih poteza koje ne razumijem. Ali to je magija rukometa. Lopta je okrugla. Srećom, pogodili smo nekoliko šuteva na kraju i pobijedili s lijepom razlikom, došli smo do prednosti koja nam je omogućila da malo lakše dišemo.

Svaka utakmica je nama finale. Moramo skupljati bodove. Bilo je u ovoj utakmici posebnog naboja jer su nam Hrvati susjedi. Mogu samo čestitati svojim dečkima na dobroj igri. Kad su glavama u utakmici, sve je moguće.

Ova utakmica je za nas bila više od finala. Da smo izgubili, ne bismo više imali puno šanse za četvrtfinale. Nastavljamo živjeti san. Mala smo država, ali danas smo pokazali da smo veliki", zaključio je slovenski izbornik.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.