Iznenađujuća odluka Varanea (31). Umirovio se

Foto: EPA

RAPHAEL VARANE (31), ne tako davno jedan od najboljih stopera svijeta, odlučio je prekinuti karijeru i umiroviti se. Igrač koji je s Real Madridom (2011. - 2021.) osvojio sve što se moglo, a potom otišao u Manchester United, karijeru zaključuje kao igrač talijanskog prvoligaša Coma.

Na vrhuncu moći bio je procijenjen na 80 milijuna eura (prema Transfermarktu), a za Real je odigrao 360 utakmica. Njih 95 skupio je kao igrač Manchester Uniteda, a 24 u dresu Lensa, u kojem je 2010. započeo profesionalnu karijeru. S Francuskom je bio svjetski prvak 2018. i finalist svjetskog prvenstva 2022. godine.

"U karijeri sam imao brojne izazove i suočavao sam se s njima i uzdizao se. Nevjerojatne emocije, posebni trenuci i sjećanja za cijeli život. Kad se osvrnem na to osjećam velik ponos i osjećaj postignuća", poručio je Varane i dodao: "Objavljujem da se povlačim iz igre koju svi volimo."

Ostaje u Comu, nije otkrio na kojoj funkciji

"Moji su standardi najviši, želim biti jak, ne samo prisustvovati. Potrebna je velika hrabrost da se poslušaju srce i instinkt. Želja i potreba dvije su različite stvari. Padao sam i uzdizao se tisuće puta, sad je stiglo vrijeme za zaustaviti se i skinuti kopačke", napisao je i dodao:

"Ni za čime ne žalim i ništa ne bih mijenjao. Osvojio sam više toga no što sam mogao sanjati, ali više od svih trofeja i priznanja ponosan sam na to što sam se uvijek držao svojih principa i trudio se napustiti nešto u boljem stanju no što sam to zatekao. Ostajem u Comu, ali ne u kopačkama."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.