Izvučene skupine futsal Lige prvaka: Dinamo sjajno prošao, spektakl u Omišu

Foto: Screenshot

HRVATSKI predstavnici saznali su suparnike protiv kojih će igrati u UEFA Futsal Ligi prvaka. Aktualni prvak Futsal Dinamo smješten je u PUT "B" Glavne runde natjecanja, a viceprvak Olmissum u PUT "A" kroz koji će tražiti prolazak među 16 najboljih ekipa u Europi.

U natjecanje UEFA Futsal Lige prvaka ulazi ukupno 55 klubova. Njih 32 svoj put započinje u preliminarnoj rundi, dok preostalih 23 svoju europsku avanturu započinje u Glavnoj rundi. U njoj su i hrvatski klubovi koji će kroz skupine u Zagrebu i u Omišu igrati protiv tri konkurenta za prolazak u Elitnu grupu.

Dinamo mora osvojiti skupinu

U slučaju Futsal Dinama i njegove skupine samo će pobjednik izboriti prolazak dalje. Plavi zbog nacionalnog koeficijenta preskaču preliminarnu rundu i započet će svoje natjecanje u "B putu" glavne runde. Tamo će igrati protiv dvije ekipe koje se plasiraju dalje iz preliminarne runde kroz skupine B i C i protiv najbolje drugoplasirane momčadi.

Utakmice u Zagrebu igrat će se od 24. do 29. listopada. Još uvijek nije poznato u kojoj dvorani, a u klubu su ranije najavili da su opcije Dom sportova, Draženov dom i Arena.

Olmissum zbog višeg koeficijenta nastupa u jačoj skupini iz koje će prolazak dalje izboriti tri momčadi. Igrat će protiv jedne od najboljih ekipa svijeta, kazahstanskog Ayata, potom kijevskog FC Hita i Sportinga.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.