Jakić: Imali smo tri najbolja veznjaka svijeta. Čekao sam priliku

Foto: Joao Rico/PIXSELL

HRVATSKU reprezentaciju čekaju dvije utakmice Lige nacija. U subotu će na Maksimiru ugostiti Škotsku, dok će u utorak gostovati u Poljskoj. S novinarima je u utorak razgovarao Kristijan Jakić, koji se vratio u reprezentaciju te popunjava rupu na poziciji desnog beka. Evo kako je odgovarao na pitanja novinara.

Kako vidite povratak na Maksimir, od odlaska iz Dinama prošlo je više od tri godine?

Ovo je klub koji mi je puno dao i koji me prezentirao na svjetskoj sceni, omogućio mi transfer u Bundesligu, što je san većine igrača.

Debitirali ste za Hrvatsku u listopadu 2021., a odigrali ste tek šest utakmica...

Još sam mlad dečko, a mi smo u veznoj liniji imali u to vrijeme tri najbolja igrača na svijetu. Ja sam čekao svoju priliku, u nekim situacijama sam je dobivao, u nekim ne. Mene osobno ispunjava samo i da sam u krugu reprezentacije, to mi je ponos.

Što kažete na svoju ulogu u novom sustavu Vatrenih 3-5-2?

Dugo to nisam igrao, još od Frankfurta, tamo sam na toj poziciji odigrao 10-ak utakmica, no mislim da sam defenzivno odradio korektnu utakmicu, ofenzivno to, naravno, uvijek može bolje.

Kako gledate na mlade nade Vatrenih?

U reprezentaciji kad-tad mora doći smjena generacija, to su već sad jako dobri igrači, pogotovo Luka (Sučić, op. a.). Kad je otišao u španjolsku ligu, bio je već prvi mjesec igrač mjeseca.

Kako ste zadovoljni sezonom?

Ozlijedio sam se dan prije prve utakmice, pa sam malo pauzirao, no hvala Bogu sad sam fit i imam po 90 minuta na terenu. Imao sam raznih faza, gdje mi nije baš dobro išlo, no prošla utakmica je sve to naplatila.

Škoti ne odgovaraju Hrvatskoj?

Bit će jako teška utakmica, defenzivni su i čvrsti, puno trče, no ja vjerujem u ovu ekipu. Imali smo par dana priprema više, igramo kod kuće i želimo pozitivan rezultat. U obje utakmice se nadam pobjedama.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.