Jakirović: Kačavenda će sutra biti igrač Dinama

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO i Istra otvaraju novu SuperSport HNL sezonu u petak u 21 sat na Maksimiru. Aktualni prvaci Hrvatske održali su konferenciju za medije u četvrtak u 12 sati. Na njoj su govorili trener Dinama Sergej Jakirović te kapetan modre momčadi Arijan Ademi.

Najava utakmice s Istrom

Jakirović: Nakon dva mjeseca priprema i odmora smatram da smo sve napravili što smo trebali. Prijateljske utakmice smo iskoristili da isprobamo igrače na svim pozicijama. Odigrali smo dobro, iako smo imali nekih problema s virozom. Sutra nam dolazi Istra, protivnik koji je na pripremama igrao protiv jačih protivnika. Moramo se fokusirati na strpljivost u gradnji napada te sprječavanje kontre i polukontre. Ozbiljno smo pristupili treningu. Neće konkurirati Stojković i Perić.

Ademi: Imali smo dobar odmor i dobre pripreme. Dobro se osjećamo i jedva čekamo da počne prvenstvo. Nadam se da ćemo pokazati sve što smo napravili na pripremama.

O Kačavendi i ostalim novim igračima

Jakirović: Pjaca je Dinamov igrač. Mislim da može biti u još boljoj formi, iako je i sad po meni zadovoljavajuć. Donosi nam kvalitetu jedan na jedan. Mmaee je došao na visokom nivou, donijet će nam kvalitetu više u zadnjoj liniji.

Torrente ima dobar pedigre, ima još posla s njim. U zadnjoj liniji smo popunjeni, kad to složimo na treningu, izgleda jako dobro. Nekad nešto pročitam i samo se nasmijem. Ono što je objavljeno na Dinamovim stranicama, to je službeno, ostalo su klikbejtovi. Kačavenda će danas biti naš igrač.

Koga biste od bivših igrača Dinama htjeli vidjeti u ovoj momčadi?

Ademi: Rog i Pjaca su odlični ljudi i igrači. Puno mogu pomoći. Imam previše bivših igrača s kojima bih htio igrati. U kontaktu sam i dobrim odnosima s velikim brojem bivših suigrača i ne bih nikoga izdvajao.

Tko bi trebao biti Dinamu najveći konkurent u prvenstvu?

Jakirović: Hajduk, Rijeka i Osijek bi nam trebali biti najveći konkurenti. Gledamo samo na nas.

O novom travnjaku i uređenju zapadne tribine

Španović: Sanacija terena je već neko vrijeme tema u klubu. Dinamo će ići nakon utakmice s Istrom u potpunu promjenu travnjaka, koji stiže iz Italije. To je suvremeni travnjak, moderan, koriste ga Juventus, Marseille i Leipzig. To je prirodni travnjak koji će se poboljšati s dijelom umjetnog. Složit ćemo ga za najvažnije utakmice ove sezone. Ako budu previsoke temperature preko dana, možemo i preko noći raditi, tako da nema problema. 

Radovi su i na tribini Zapad gore, gdje se rješavaju sanitarni čvorovi. Želimo uložiti u komociju navijača. Ta bi se tribina trebala otvarati kad se popune ostale dostupne tribine. Smatramo da ćemo se brzo seliti s ovog stadiona. Sutra protiv Istre bit će iznenađenje za navijače.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.