Jakirović o dolasku novog igrača u Dinamo: Tu je, netko ga je slikao na aerodromu

Foto: Neva Zganec/PIXSELL

DINAMO u nedjelju u 21 sat protiv Osijeka na Opus Areni igra utakmicu drugog kola SuperSport HNL-a. Zagrebačka momčad domaće prvenstvo otvorila je uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Istre (5:0), dok je Osijek iznenađujuće izgubio od novog prvoligaša Šibenika (2:1). Trener Dinama Sergej Jakirović na današnjoj konferenciji za medije najprije je govorio o Bruni Petkoviću (29), koji je potpisao novi ugovor do 2026. godine i tako potvrdio da ostaje u klubu.

"Nema šanse da svi kreću od nule, zna se određeni status koji moraš opravdavati na terenu. Sretan sam i drago mi je. Prvo smo sportski direktor Marić i ja komentirali situaciju s Brunom, mislim da je svakom igraču bitno da klub barem ponudi produljenje kako bi on bio miran u glavi. U međuvremenu se može pojaviti ponuda i da se poklopi da su svi zadovoljni. Zna se što nam Bruno znači, samo želim da bude zdrav i da nastavimo prema svojim ciljevima", rekao je Jakirović.

Uvodna riječ o Osijeku

"Igramo protiv jedne momčadi s puno talenta i potencijala. Dosta su se pomladili, krenuli su drugim putem, doveli su igrače koji se žele dokazati. Naravno, mi ćemo im biti još veći motiv, na Opus Areni je uvijek vatreno.

Dolazimo svježi, dok su oni jučer igrali europsku utakmicu. Živo me zanima kako ćemo se prezentirati u nedjelju. Dobro radimo, naš cilj su pobjeda i tri boda. Bit će zahtjevno, ali ako ćemo nadograditi stvari iz prve utakmice, možemo s puno optimizma ići u tu utakmicu", rekao je Jakirović o Osijeku, a zatim odgovarao na pitanja novinara.

Je li s Petkovićevim zdravstvenim stanjem sve u redu?

U redu je, Bruno je trenirao već u subotu iza Istre. Nismo htjeli forsirati da se ne zakomplicira. Protiv Osijeka neće biti Stojkovića, koji je dobio neugodan udarac u mišić i koji se zakomplicirao. To je bilo protiv Jaruna u subotu.

Nije to ništa strašno, ali moramo s njim biti oprezni. Jučer je jako neugodan udarac dobio Mauro Perković. Uplašili smo se, ali rentgen je pokazao da nije ništa. Moramo još napraviti magnet da vidimo što je sa zglobom i koljenom, ali neće ga biti protiv Osijeka.

Hoće li biti promjena za Osijek?

Osijek sigurno nije zadovoljan kako je ušao u prvenstvo. Moglo je otići i na stranu Osijeka. Znam kako igraju s Dinamom, a kako s ostalim klubovima. Pred svojim navijačima će dati maksimum. Kad si u Dinamu, očekuje se da pobjeđuješ.

Što se tiče Juana Cordobe?

Tu je, netko ga je slikao na aerodromu. Ne znam otkud ljudima informacije, valjda prate letove. Možda imaju nekoga u kontroli leta. Mora proći liječnički pregled.

Neki navijači su razočarani Hajdukom, kažu da Dinamu već treba dati titulu prvaka. Kako gledate na te komentare?

Svaki navijač želi dobro svom klubu. Mi smo koncentrirani na sebe. Ne treba prevelika euforija, idemo utakmicu po utakmicu, zna se koji su ciljevi Dinama. Najviši cilj nam je sada plasirati se u Ligu prvaka. Nisam euforičan, možemo još bolje igrati.

U kojoj će garnituri dresova Dinamo igrati u Osijeku?

Trećoj.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.