Jakirović o napadaču kojeg se riješio: Na sreću za nas i njega, sad je u Njemačkoj

Foto:Marko Lukunic/PIXSELL

DINAMO je pred ulaskom u grupnu fazu Lige prvaka. Hrvatski prvak je prije tjedan dana na Maksimiru s 3:0 pobijedio prvaka Azerbajdžana Qarabag i samo čudo ga može izbaciti iz elitnog natjecanja. Dan prije utakmice (u srijedu od 18:45, prijenos je na Areni 1), pred novinare su stali trener Modrih Sergej Jakirović i branič Samy Mmaee.

"Unatoč velikoj pobjedi u prvoj utakmici, svjesni smo da smo imali i nešto sreće i da nam nije bilo lako. Maksimalno ozbiljno smo se pripremili za ovu utakmicu. Protivnik je vrlo jak i dobro pripremljen. Uzevši sve ovo u obzir, namjeravamo pojačati obranu, jer znamo da moramo u tom segmentu biti još bolji. Vjerujem da ćemo tijekom utakmice imati neku priliku koju ćemo pokušati realizirati. To bi im dodatno otežalo posao", rekao je Jakirović i dodao je:

''Napravit ćemo sve da riješimo utakmicu u 90 minuta. Došli smo ostvariti rezultat koji nas odvodi u Ligu prvaka, nismo se došli samo braniti, nego i pokušati napasti Qarabag. Svaka utakmica je novi početak, mi smo vidjeli prošle sezone da Qarabag može držati Bayer na konopcima.''

Ne planiram u mirovinu

Trener Modrih dobio je jedno jako interesantno pitanje domaćih novinara. Naime, nakon ispadanja od Qarabaga, trener Ludogoreca dobio je otkaz i otišao u mirovinu. Novinar je pitao Jakirovića plaši li se i on tog scenarija.

"Nisam upoznat s detaljima otkaza tog trenera. Samo sam čuo da je, navodno, otišao zbog godina u mirovinu. Ne planiram nešto takvo. Tek sam počeo posao u ovoj momčadi i prilično sam ambiciozan. Vjerujem u dobar rezultat, naš momčadski duh i igrače. Zato ne vjerujem da će se ponoviti takav incident."

Emreli i mi smo imali sreće što je otišao u Njemačku

Jakirović je dobio i pitanje zašto nije računao na azerbajdžanskog napadača Mahira Emrelija koji je nedavno potpisao za Nuremberg. Emreli je u Dinamo došao u veljači 2022. godine iz Legije kao slobodan igrač.

Potpisao je ugovor na četiri godine uz plaću od čak 750.000 eura po sezoni, što ga je činilo jednim od najplaćenijih u svlačionici. Za Dinamo je odigrao 47 utakmica te upisao deset golova i pet asistencija.

"Godinu dana sam u Dinamu, Mahir je imao dosta prilika da pokaže sav svoj potencijal koji je neosporan. Imao je jedan veliki peh na početku zimskih priprema s ozljedom, koja ga je totalno izbacila. Kasnije je dobio još jedan udarac na reprezentativnoj utakmici i klub je odlučio, s obzirom na uvjete ugovora koje ima, a pritom nije u prvom planu, da je bolje da ga transferiramo. Na sreću nas i Mahira, otišao je u Nuremberg", dodao je trener Dinama i objasnio je kakav će mu biti plan igre. 

"Došli smo po rezultat koji će nas odvesti u daljnju fazu. Ne znam je li to remi, pobjeda ili poraz. Cilj nam je samo ići naprijed."

Samy Mmaee se pokazao kao pojačanje i stup je obrane Modrih. Tako će biti i sutra u Bakuu.

"Protivnik igra kod kuće i bit će to teška utakmica za nas. Što se tiče Dinamovih poraza od PAOK-a i Sparte prošle godine, tada nisam igrao i ne mogu o tome pričati. Ali, vjerujemo u sebe i znamo svoju snagu. Igrao sam protiv Qarabaga kada sam bio u Ferencvarošu i  pamtim koliko je težak bio susret i kakvu je podršku s tribina imao Qarabag", rekao je Mmaee.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.