Jakirović o spektaklu u play-offu KL-a: Ne želimo se uplašiti. Novac ne igra ulogu

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

RIJEKA je na Rujevici pobijedila B36 Torshavn 2:0 u uzvratnoj utakmici trećeg pretkola Konferencijske lige i plasirala se u play-off, gdje će igrati protiv Lillea. Podsjetimo, momčad trenera Sergeja Jakirovića u prvom ogledu na Farskim otocima slavila je 3:1, dok je sada pred svojim navijačima potvrdila prolazak.

Kako bi izborila grupnu fazu Konferencijske lige, Rijeka će na zadnjoj stepenici kvalifikacija morati izbaciti moćne Francuze. Prva utakmica s Lilleom igrat će se u četvrtak, 24. kolovoza u Francuskoj, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Rujevici. Izjavu nakon pobjede nad Torshavnom za MAXSport dao je trener Jakirović. "Malo smo teretno ušli u utakmicu, pogotovo nakon njihove prve šanse.

Trebalo nam je da dođemo na radnu temperaturu. Zabili smo gol, Marco je odlično ubacio i onda je išlo lakše. Odmorili smo dvojicu igrača na poluvremenu, gotovo smo sve kontrolirali. Žao mi je što Ivanović nije zabio zicer. Play-off nam je bio cilj, ne moram trošiti riječi na Lille, morat ćemo biti na maksimumu", rekao je Jakirović.

Jakirović o vrijednosti Lillea: Novac ne igra neku ulogu

Prema Transfermarktu, procijenjena vrijednost momčadi Lillea je 211 milijuna eura, dok je riječki sastav na 25 milijuna eura. "Ovo je nogomet, novac ne igra neku ulogu. Naravno, ako imaš veći budžet, pokušavaš dovesti igrače. Zadovoljni smo svojom momčadi, radimo kako bismo se poboljšali. Ne želimo se tamo prepasti. Želimo pokazati zube i izboriti aktivan rezultat za uzvrat", poručio je Jakirović.

Ljetni prijelazni rok još traje. Rijeka je već prodala Matiju Frigana i Princea Ampema, a moguć je i odlazak trećeg reprezentativnog golmana i riječkog kapetana Nediljka Labrovića. "Ponašam se kao da nitko neće otići. Prijelazni rok predugo traje. S Friganom i Ampemom smo napravili odličan posao.

Do 31. kolovoza je europski prijelazni rok, hrvatski još malo kasnije završava. Imamo igrače koji su zanimljivi na tržištu. Nadamo se da će ostati s nama", rekao je Jakirović, čiju momčad za vikend očekuje utakmica s Lokomotivom u SuperSport HNL-u.

"Moramo se regenerirati za Lokomotivu. Napravit ćemo par rotacija, vjerojatno će igrači reći da su svi spremni. Pitanje je kakva će Lokomotiva doći i hoće li imati Kačavendu i Stojkovića s obzirom na sve što se piše. Probat ćemo dati maksimum i razveseliti se s tri boda", zaključio je Jakirović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.