Jakirović otvoreno kritizirao jednog od najskupljih igrača u povijesti Rijeke

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

NOGOMETAŠI Rijeke u četvrtak dočekuju Lokomotivu (Stadion HNK Rijeka, 18 sati) u utakmici 31. kola SuperSport HNL-a. Rijeka u četvrtak traži nove bodove nakon poraza od Gorice (0:1), dok je Lokomotiva u prošlom kolu na domaćem terenu svladala Šibenik (1:0).

"Nismo se ni ohladili od nedjelje, već se spremamo za novu utakmicu. U nedjelju smo morali bolje odigrati utakmicu. Imali smo dobre šanse koje nismo iskoristili i morali smo čestitati Gorici na pobjedi. Lokomotiva je mlada ekipa i željna dokazivanja, pozitivno bezobrazna.

Dosta su efikasni i brzi i morat ćemo biti puno bolji nego u utakmici protiv Gorice. Da bismo ostvarili svoj cilj, a to su tri boda, nadam se da ćemo biti bolji i odigrati jednu dobru utakmicu", rekao je uoči utakmice Sergej Jakirović, trener Rijeke.

Izostanak Veldina Hodže

"Jako me zanima kako ćemo odigrati utakmicu bez Veldina Hodže. On je dosta podcijenjen igrač od javnosti. Jedva čekam tu utakmicu da vidim. Smatram da on radi nevidljivi posao koji običnom gledatelju prolazi ispod radara. Mi treneri znamo koliko je takav igrač važan za ozbiljnu momčad.

Banda ili Stanić bi mogli zaigrati na njegovoj poziciji. Sad bih ja trebao biti ljut jer moji igrači ulaze u prilike i promašuju? Oni žele najbolje. Čudno je to. Zamislite, mi smo primili gol u Gorici, a moj kolega Sopić je minutu ranije htio mijenjati strijelca Fućka. To je sport, nema nikakve tragedije. Imali smo šanse i nismo ih zabili.

Išli smo sami na golmana dvaput, stvar je to koncentracije, ali i kvalitete da ne nabijamo loptu, već da plasiramo. Drago mi je da stvaramo šanse, možemo biti zadovoljni ovo polusezonom. Ako ne osvojimo bodove, bolje da ni ne igramo u Europi", rekao je Jakirović.

Djouahra ne radi ono što treba

Novinari su mu postavili pitanje i o francuskom napadaču Naisu Djouahri, koji je dugo bio ozlijeđen. Rijeka ga je prošlog ljeta dovela za 750 tisuća eura, što je četvrti najveći ulazni transfer u povijesti kluba. Ove sezone zabio je samo jedan gol u 16 nastupa.

"Djouahra ne radi ono za što je doveden. Ako si stranac, moraš davati puno više. Ja njime nisam zadovoljan, otvoreno ću to reći. Moraš biti standardan igrač i raditi razliku u našoj momčadi. Na ljeto ću to jasno komunicirati.

Kad vratim film unazad, ovu ekipu drži 7-8 igrača koji imaju hrvatsku putovnicu te Andrija, Selahi, Prince i Veiga. Nemam ništa protiv stranaca, ali bolje da igraju domaći igrači ako su stranci podjednako dobri", rekao je Jakirović.

Utakmicu protiv Lokomotive najavio je i Andrija Vukčević

"Lokomotiva je ekipa koja igra s nevjerojatnom energijom, bez obzira na suparnika. Trebat će nam energija koja nas je krasila u posljednjim utakmicama, ako bude prisutna, rezultat neće izostati", rekao je standardni nogometaš Rijeke.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.