Jakirović: Zanimljiv ždrijeb. Qarabag je prošle sezone nesretno ispao od Bayera

Foto: Josip Mikacic/PIXSELL

HRVATSKI prvak Dinamo izvukao je protivnika u play-offu Lige prvaka. To će biti pobjednik susreta Qarabag (Azerbajdžan) - Ludogorec (Bugarska). Dinamo u kvalifikacije za elitno europsko natjecanje kreće od posljednje runde, što znači da mora izbaciti samo jednog protivnika kako bi ušao u glavnu fazu Lige prvaka.

U ovom ždrijebu Dinamo je izbjegao turskog prvaka Galatasaray, koji djeluje kao najveća prepreka svim klubovima u kvalifikacijskoj fazi. Prva utakmica igra se na Maksimiru 20./21. kolovoza, a uzvrat je 27./28. kolovoza u Azerbajdžanu ili Bugarskoj. Qarabag i Ludogorec sutra od 18 sati igraju svoj prvi ogled, a sedam dana kasnije je uzvrat. Favorit prema kladionicama je Qarabag.

Jakirović: Naša ambicija se zna, želimo igrati u Ligi prvaka

Ždrijeb je za GNK Dinamo Official TV komentirao trener Sergej Jakirović: "Mislim da smo dobili dosta zanimljiv ždrijeb, dva protivnika koja manje-više poznajemo, a Ludogorec puno više zato što se Dinamo već susretao s njima. Qarabag smo pratili prošle sezone kad je ispao dosta nesretno od Bayer Leverkusena koji je imao fantastičnu sezonu.

Sigurno je da ćemo obje utakmice potencijalnih protivnika pratiti i izanalizirati te uz dobar skauting se najbolje pripremiti za ono što nas čeka. Naša ambicija se zna, želimo igrati u Ligi prvaka. Zasad mislim da će to sve biti 50-50. Prva utakmica je kući, napravit ćemo sve da pobijedimo kako bi na uzvrat otišli sa što boljom prednošću jer se u prvoj utakmici neće sigurno ništa riješiti."

"Izbjegli smo stres u sedmom mjesecu"

Komentirao je trener Dinama i činjenicu da je ova sezona pomalo neobična za Dinamo jer ne brusi formu kroz europska pretkola već zahvaljujući koeficijentu i dobrim igrama prošlih sezona Dinamo počinje europsku sezonu tek u play-offu Lige prvaka: "Naravno da je to dobro, izbjegao se stres iz svih prethodnih godina koji bi počinjao već u sedmom mjesecu.

Odradili smo dobre pripreme, odigrali prvo kolo, lijepo otvorili prvenstvo te imamo još dvije ligaške utakmice da izbrusimo formu prije play-offa. Nadam se da ćemo biti još bolji, da ćemo popraviti još stvari kako bi dočekali u dobroj formi jednog od dva protivnika koje smo danas izvukli. Uvjeren sam da ćemo imati pravu podršku s tribina i da će naši navijači napraviti sve da nam budu vjetar u leđa."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.