Jandroković i Plenković izrazili sućut obitelji Gabrić

Foto: Slavko Midzor, Patrik Macek/PIXSELL

PREDSJEDNIK Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je sućut obitelji Tončija Gabrića, nekadašnjeg vratara splitskog Hajduka i hrvatske nogometne reprezentacije, koji je preminuo u 63. godini.

"Poštovana obitelji Gabrić, uime Hrvatskoga sabora te u svoje osobno ime, izražavam vam iskrenu sućut u povodu iznenadnog odlaska gospodina Tončija Gabrića. Napustilo nas je veliko ime hrvatskoga nogometa, sportaš koji je tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća dosegao istinske vratarske vrhunce.

S posebnom emocijom pamtimo njegov nastup na prvoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije od osamostaljenja, u listopadu 1990. godine protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država", navodi se u priopćenju.

"Tonči Gabrić bio je iznimno kvalitetan čovjek, veliki borac i domoljub, uvijek susretljiv i vedra duha"

"Ljubiteljima nogometa u Hrvatskoj u sjećanju ostaju i njegovi legendarni nastupi i bravurozne obrane za Hajduk i Rijeku. Nakon završetka igračke karijere, ostao je jednako predan nogometu te svoje znanje nastavio prenositi kao istaknuti trener vratara. Tonči Gabrić bio je iznimno kvalitetan čovjek, veliki borac i domoljub, uvijek susretljiv i vedra duha.

Njegovu ćemo stoga ostavštinu, i sportsku i osobnu, pamtiti s izrazitim uvažavanjem. Poštovana obitelji, u ovim vam teškim trenucima primite još jednom izraze moje duboke sućuti", dodaje se u priopćenju predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića.

Plenković također izrazio sućut

"Poštovana obitelji Gabrić, s tugom sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti gospodina Tončija Gabrića, proslavljenog nogometnog vratara Hajduka i hrvatske reprezentacije, koji je svoje znanje i sportski duh nesebično prenosio i mladim sportskim naraštajima", navodi se u priopćenju premijera Plenkovića.

"Branio je u prvoj povijesnoj utakmici hrvatske nogometne reprezentacije od njezine neovisnosti, protiv Sjedinjenih Američkih Država, u listopadu 1990. godine. Pamtit ćemo ga kao vrhunskog sportaša, ali i pozitivnog i dobrog čovjeka koji je ostavio dubok trag u sportskoj povijesti Dalmacije i cijele Hrvatske. Uime Vlade i osobno upućujem vam izraze dubokog suosjećanja", dodaje se u priopćenju predsjednika Vlade.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.