Je li Dinamo oštećen za penal? Sudački ekspert: Ovo je skandalozno i nevjerojatno

Screenshot: Maxsport

DINAMO je u drugom kolu SuperSport HNL-a s 3:0 slavio u Puli protiv Istre. Hrvatski prvak je mogao i uvjerljivije slaviti, ali sudac Duje Strukan u završnici susreta nije dosudio jedanaesterac nakon što je Dario Špikić srušen u kaznenom prostoru domaćih.

Špikić je primio loptu i sjurio se u kazneni prostor, a zatim ušao u duel s domaćim igračem Ivanom Ćalušićem. Pomaknuo je loptu od suparnika i dobio udarac po peti, uhvatio se za nogu i uz urlik pao. Strukan je samo pokazao da se igra nastavi, a iz VAR sobe se nitko nije oglasio. Iz Dinama se, budući da su vodili 3:0, nisu pretjerano žalili.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Razgovarali smo s dvojicom sudačkih stručnjaka koji su htjeli ostati anonimni. Obojica su šokirana propustom Strukana i VAR sobe. "Slobodno napišite da je to tropenal i siguran sam da će to potvrditi i sudačka komisija u svom izvještaju kola", rekao nam je jedan ekspert. "Skandalozno i nevjerojatno. Ne postoji objašnjenje za ovo. Ustvari, jedino objašnjenje je da ga nisu sudili jer je rezultat bio 3:0. U ovakvim situacijama igrač stoji na nogama i kad dođe do epicentra boli, onda padne. Ovdje ni to nije bio slučaj, Špikić je odmah pao. Penal se morao svirati", komentar je drugog sudačkog eksperta, bivšeg HNL suca. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.