Je li Dinamovo dijete u Rijeci zaslužilo status najboljeg igrača 36. kola?

Foto: NK Osijek, HNK Rijeka, HNK Hajduk

ODIGRANO je posljednje, 36. kolo SuperSport HNL-a. Kolo je otvorila Gorica koja je s 2:0 pobijedila Istru. Osijek je potvrdio dobru formu i istim rezultatom je svladao Varaždin u gostima, dok je Hajduk u velikoj golijadi (2:5) matirao Lokomotivu. Rijeka se od sezone oprostila uvjerljivom pobjedom protiv Slavena (4:0), dok su Dinamo i Rudeš remizirali (3:3) na velikoj fešti u Maksimiru. 

Index, podsjećamo, nakon svakog kola predstavlja petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepušta izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj. Ovo su igrači nominirani za 36. kolo.

Jurica Pršir (Gorica)

Dvadesettrogodišnji veznjak bio je motor svoje momčadi u pobjedi protiv Istre. U 75. minuti je okrunio lijepu akciju i postigao prvi gol na utakmici koji je i prelomio susret. Solidno je igrao u oba smjera te je osvojio šest od osam duela i imao tri oduzete lopte. S druge strane, u napadu je imao dva ključna dodavanja te dva uspješna driblinga iz isto toliko pokušaja.

Aleksandar Trajkovski (Hajduk)

Makedonski napadač odigrao je svoju najbolju utakmicu otkad je u Hajduku. Zabio je čak tri gola, od kojih za prva dva dio zahvala može uputiti i braniču Lokomotive Jonu Mersinaju od kojeg se lopta odbijala u gol.

Ipak, Trajkovski je bio vrlo aktivan i vrlo precizan. Tri gola zabio je iz istog broja udaraca prema golu, a u čitavom dosadašnjem dijelu prvenstva dao je četiri gola. Dio Hajdukovih navijača iščekuje njegovu veću minutažu iduće sezone.

Niko Janković (Rijeka)

Janković je na najbolji mogući način okončao vrlo dobru sezonu Rijeke. U pobjedi nad Slavenom je postigao hattrick. Imao je tri uspješna driblinga, osvojio je pet od devet duela i imao je dva ključna dodavanja. Janković je u Rijeku stigao iz Dinama, ali prvak Hrvatske prema izvorima ima opciju otkupa njegovog ugovora.

Renan Guedes (Osijek)

Osijek je pobjedom na vrlo teškom gostovanju u Varaždinu potvrdio dobru formu u finišu sezone. Ključan čovjek bio je 26-godišnji brazilski branič Renan Guedes koji je asistirao za oba pogotka gostujuće ekipe. 

Desni bek kluba s Opus arene je najprije u 65. minuti precizno centrirao na glavu najboljeg strijelac lige Ramona Miereza, a tri minute kasnije je precizno dodao i Petru Pušiću za gol i oproštaj od ove sezone.

Jan Doležal (Rudeš)

Tridesetjednogodišnji napadač Rudeša, koji je odavno osigurao ispadanje u drugu ligu, je najbolju partiju sezone sačuvao za kraj i uspio je malo pokvariti Dinamovu šampionsku proslavu na maksimirskom stadionu.

U remiju-golijadi, Doležal je u 77. minuti asistirao Vinku Petkoviću koji je smanjio rezultat na 3:2, a onda je u sudačkoj nadoknadi ostao sam na jednom centaršutu te je poentirao za bod svoje momčadi, ukupno deveti ove sezone.ž

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.