Je li Jeličić analizom razotkrio Hajduk? "Ovo nisam vidio ni u malom nogometu"

Screenshot: MaxSport

HAJDUK večeras od 21 sat igra uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U goste na Poljud dolazi slovački Ružomberok, klub s kojim je Hajduk u prvoj utakmici remizirao s 0:0. Ružomberok dolazi u Split nakon što je u prvenstvu slavio protiv Trenčina s 1:0, a Hajduk utakmicu dočekuje nakon kiksa (1:1) protiv Lokomotive, ali i nakon velike drame koja je završila odlaskom Ivana Perišića iz kluba.

Slovaci su u prvoj utakmici na trenutke pokazivali da mogu biti opasni, ali nema nikakve dvojbe da je Hajduk bolja momčad. Barem na papiru. "Nije idealan rezultat za uzvrat, ali je relativno pristojan za drugo poluvrijeme. Morat će se Hajduk i kod kuće više otvoriti, morat će više napadati i možda će nam se otvoriti potrebni koridori", rekao je, između ostalog, u najavi utakmice trener slovačke momčadi Ondrej Smetana.

Jeličić analizirao najveći problem Hajduka protiv Lokomotive

Upravo ta potreba za otvaranjem Hajduka je nešto o čemu je u emisiji Studio HNL u ponedjeljak pričao Joško Jeličić, ali u nimalo pozitivnom kontekstu. Jeličić je kritizirao igru Hajduka prema naprijed i u analizi objasnio zašto je ona izrazito problematična. Video analize je pogledan preko 120 tisuća puta od trenutka objave na društvenim mrežama.

🎙️ Joško Jeličić: 'Nedopustivo je da Lokomotiva protiv najskuplje momčadi Hajduka u povijesti izgleda kao Real Madrid. Pogledajte zadnju liniju Hajduka, ja ovo nisam vidio ni u malom nogometu. Što mogu nego izgubiti loptu?' #StudioHNL #SuperSportHNL #HRnogomet

Objavljuje HRnogomet u Srijeda, 14. kolovoza 2024.

"Pogledajmo četiri igrača zadnje linije Hajduka, ja ovo nisam vidio ni u malom nogometu. Njih četvorica stoje na vrhu šesnaesterca, Raketa i Krovinović okrenuti leđima... Gledajmo Mudražiju, Smakaja i Fetaija na Pukštasu - što ovdje mogu igrači Hajduka, nego ispucati ili izgubiti loptu? Takvih situacija je u prvom poluvremenu bilo desetak. Lokomotiva stoji visoko, poslije Mudražija stalno uz Čopa maltretira stopere i ulazi između linija", istaknuo je Jeličić u analizi pa se dotaknuo onog dijela koji Hajduk danas čeka, trenutka kad bi Hajduk trebao izaći visoko i pritiskati protivnika tražeći gol:

"Ne znam zašto Hajduk ne može izaći ovako visoko. Ja znam da njihovi stoperi ne vole baš previše dubine iza leđa, ali nedopustivo je da Lokomotiva protiv najskuplje momčadi u povijesti Hajduka izgleda 45 minuta kao Real Madrid. Bez obzira na uvjete, bez obzira na teren, bez obzira na kvalitetu nogometa. To je za Hajduk jednostavno nedopustivo."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.