Je li Livaković zaslužio crveni karton? Marić: Grozim se potencijalnih objašnjenja

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/Profimedia

HRVATSKA je odigrala 3:3 na gostovanju kod Poljske u četvrtom kolu Lige nacija. Poljaci su poveli, a Hrvatska je ekspresnim golovima preokrenula na 3:1. Ipak, Poljska se vratila, a u zadnjih 20 minuta krenula i po novi preokret jer je zbog isključenja Dominika Livakovića imala igrača više, ali Hrvatska je uspjela sačuvati bod.

Hernandez nije gledao VAR

Livaković je u 76. minuti isključen od španjolskog suca Hernandeza nakon duela s Robertom Lewandowskim.  Ivan Perišić uputio mu je kratko dodavanje, no Livaković je uspio stići prvi na njega. Ipak, nakon što je izbio loptu, neoprezno je pokupio Lewandowskog, a sudac Alejandro Hernandez zbog toga ga je isključio. Španjolski sudac nije gledao VAR snimku i Hrvatska je ostala s igračem manje. Situaciju možete pogledati ovdje.

Marić: Gdje je VAR?

Bivši šef hrvatskih sudaca Bruno Marić za Novu TV je rekao: "Za mene nerazumljiva i neprihvatljiva odluka. Livaković je prvi na lopti i njegova želja je igrati s loptom, a Lewandowski mora voditi računa o svojoj kretnji. Nije mi jasno da nije bilo VAR intervencije. Grozim se sad objašnjenja koja će shvatiti samo neka tri stručnjaka. Nogometno neprihvatljiva odluka."

Livaković će dobiti dvije utakmice suspenzije i to znači da neće braniti u posljednje dvije utakmice skupine Lige nacija. Hrvatska u studenom dočekuje Portugal i gostuje kod Škotske.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.