Je li se Ancelotti u govoru prije finala obratio Modriću? Evo što je rekao igračima

Foto: Profimedia

CARLO ANCELOTTI održao je govor igračima Reala na Wembleyju prije večerašnjeg (21 h) finala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund. Realov insajder Jose Luis Sanchez otkrio je detalje Ancelottijevog motivacijskog obraćanja uoči jedne od dviju najvećih utakmica u nogometu - finala Svjetskog prvenstva i Lige prvaka. 

Nema kompetentnijeg čovjeka za govor o značaju i težini finala Lige prvaka

Nema upućenijeg čovjeka da govori o važnosti, značaju i težini te utakmice od Ancelottija. Naime, on je kao igrač Rome došao do finala Kupa prvaka, kako se to natjecanje zvalo dok su ga igrali samo prvaci. Zatim je kao igrač Milana pobijedio u oba finala Kupa prvaka koja je igrao s tim klubom.

Konačno, Ancelotti je plasmanom u ovo finale Lige prvaka postao jedini trener koji se plasirao u šest mečeva za europski naslov. Od prethodnih pet, pobijedio je u čak četiri finala. Po dva puta je do trijumfa u Ligi prvaka vodio Milan i Real. No Ancelotti zna i kako je izgubiti finale Lige prvaka. To mu se dogodilo kao vođi Milana u glasovitom finalu 2005. protiv Liverpoola u Istanbulu, i to nakon što je vodio 3:0.

"Nitko nas neće pobijediti s poniznošću"

Zato je Ancelotti nakon zadnjeg treninga na centru Wembleyja okupio igrače i rekao im: "Neki od vas mogu osvojiti svoju prvu, a neki zadnju Ligu prvaka... Ali svi možete ući u povijest. Nitko nas neće pobijediti poniznošću."

Navijači Reala po društvenim mrežama pišu kako je jasno da se dio o onima koji mogu osvojiti zadnji LP odnosi na Kroosa, kojem je finale zadnja utakmica karijere. No dodaju kako je Ancelotti naglasio da se to odnosi na igrače, a ne na jednog. Zato se pitaju odnosi li se to na Modrića, koji ima 38 godina, ugovor s Realom mu završava krajem mjeseca, a klub mu ga još nije produljio iako je Modrić javno poručio da želi ostati. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.