Jedan je pozvan u reprezentaciju, drugog navijači tjeraju iz Dinama. Ovo su im brojke

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL - Luka Stanzl/PIXSELL

DINAMO u nedjelju dočekuje Hajduk u derbiju zadnjeg kola prvenstva prije zimske pauze. Dosadašnji dio sezone bio je vrlo težak za hrvatskog prvaka. Ispao je u kvalifikacijama najprije iz Lige prvaka, a onda i iz Europske lige te će se u zadnjem kolu grupne faze Konferencijske lige s Ballkanijem boriti za prolazak u nokaut-fazu.

Borba oko prevlasti između više struja uzela je maha i najbolje se ogledala u prijelaznom roku koji je odrađen neplanski i s puno upitnika. Nakon što su otišli Dominik Livaković, Josip Šutalo i Luka Ivanušec, dio navijača upao je u apatiju i već se pomirio s time da će se prekinuti Dinamova HNL dominacija.

Tko je hit igrač, a tko razočaranje?

Uslijedili su tjedni teške igre i donekle slabih rezultata, a navijači su na zub posebno uzeli neke igrače i prozvali ih zbog nedostatka kvalitete i/ili zalaganja. Jedan od njih je i azerbajdžanski reprezentativac Mahir Emreli.

On je uvelike ispao iz planova Sergeja Jakirovića kao bitan član prvog sastava. Zadnjih devet utakmica u Europi i HNL-u započeo je s klupe, a na tri utakmice nije uopće ni ulazio u igru. Zadnji pogodak zabio je Varaždinu u nadoknadi kada je Plavima donio bod.

U isto vrijeme, navijači Dinama prozivali su odgovorne u klubu zbog toga što su, prema njihovom mišljenju, propustili u klub dovesti igrače koji bi bili instantna pojačanja. Jedan od najočitijih primjera je Marco Pašalić, Rijekin hit igrač.

On je vrlo brzo osvojio navijače Rijeke, a uskoro je uslijedio i poziv Zlatka Dalića. Da ga izbornik nije pozvao u reprezentaciju samo reda radi, svjedoči i to da je Pašalić u obje ključne utakmice zadnjeg kvalifikacijskog ciklusa ušao u igru. No, kad se promotri usporedba najvažnijih napadačkih brojki spomenutih igrača, u oko odmah upada koliko su one drugačije od dojma.

Bez obzira na bitno manji broj minuta, Emreli ima više direktnih sudjelovanja u golu, a u prosjeku je daleko efikasniji igrač. Na temelju ove statistike vjerojatno nitko ne bi rekao da je jedan od njih hit igrač koji je brzo upao u reprezentaciju, a drugi veliko razočaranje koje navijači žele što prije vidjeti daleko od kluba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.