Jedan od najboljih skijaša svijeta propustit će cijelu sezonu

Foto: EPA

NORVEŠKI skijaš Aleksander Aamodt Kilde (32) propustit će cijelu sezonu 2024./2025. jer mora na još jednu operaciju ramena. Podsjetimo, Kilde je u siječnju doživio težak pad tijekom spusta u Wengenu te se zabio u ogradu. Isprva je nepomično ležao na tlu, a utrka je bila zaustavljena na 30 minuta, nakon čega je helikopterom prevezen u bolnicu.

Utvrđeno je da je rasjekao mišić lista desne potkoljenice i pokidao je ligamente ramena, pa je operiran par dana kasnije. Preko Norveškog skijaškog saveza poručio je da mu je potrebna još jedna operacija kako bi rame u potpunosti bilo spremno za skijaške napore.

Kilde je 2020. osvojio Veliki kristalni globus

Kilde se u lipnju bio vratio skijanju, ali se zbog infekcije u ramenu morao vratiti oporavku, odnosno antibioticima i sada operaciji. Podsjetimo, riječ je o osvajaču olimpijskog srebra i bronce u kombinaciji odnosno super-G-ju, dvostrukom srebrnom u spustu i super-G-ju na skijaškim svjetskim prvenstvima, višestrukom osvajaču Malih kristalnih globusa i osvajaču Velikog kristalnog globusa 2020.

U Svjetskom kupu ukupno ima 21 prvo, 14 drugih i 13 trećih mjesta. Kildeova zaručnica, fantastična američka skijašica Mikaela Shiffrin (29), također je prošle sezone ozlijeđena prilikom pada u spustu u Cortini d'Ampezzo.

Sezona Svjetskog kupa počinje ovog vikenda dvama veleslalomima u austrijskom Sölden. Skijašice će se natjecati u subotu, a skijaši u nedjelju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.