Jedan transparent na utakmicama Hrvatske uvijek je naopako okrenut. Evo zbog čega

Foto: Profimedia

HRVATSKA reprezentacija gostovala je jučer u utakmici 4. kola Lige nacija u Varšavi gdje je s Poljskom odigrala 3:3. Domaćin je poveo u petoj minuti golom Piotra Zielinskog, Hrvatska je preokrenula u samo šest minuta preko Borne Sose (20.), Petra Sučića (24.) i Martina Baturine (26.), a u 45. Nicola Zalewski smanjio je na 3:2.

Ultrasi u Poljskoj s kultnim transparentom

U drugom poluvremenu je Sebastian Szymanski (69.) pogodio za konačnih 3:3. Hrvatska je od 76. minute igrala s igračem manje nakon što je isključen Dominik Livaković. Utakmicu u Varšavi uživo su pratili i hrvatski navijači, koji su se u nekoliko navrata čuli s tribina. Među njima je bilo i pripadnika vinkovačkih Ultrasa, koji sa sobom uvijek nose transparent na kojem piše Vinkovci.

Međutim, taj transparent uvijek je naopako izvješen, što nije slučajno. Portal Vinkulja.hr otkriva kako spomenuti transparent ima dugu povijest. Srž problema seže sve do doba vladavine bivšeg HNS-ovog predsjednika Vlatka Markovića, a potom i njegovog nasljednika Davora Šukera, koji nikada nisu bili omiljeni među navijačima.

U čemu je stvar?

Problemi s udrugom Uvijek vjerni, netransparentnošću oko dodjele ulaznica, samo jedna utakmica reprezentacije u Vinkovcima tijekom 33 godine te izbacivanje Cibalije u treću ligu ključni su razlozi zbog kojih Ultrasi i danas na utakmicama reprezentacije iskazuju neslaganje s višegodišnjim politikama HNS-a, što iskazuju upravo kroz okretanje transparenta Vinkovci naopako.

Okretanje transparenata bila je zajednička ideja većine navijačkih skupina koje organizirano prate utakmice reprezentacije uz uvjet kako trobojnice ne smiju biti okrenute. S vremenom, toj ideji i sa svojim razlozima na tribini su ustrajni ostali samo Ultrasi.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.