Jedini je odbio izdati Rijeku i otići s Jakirovićem. Sad će naslijediti Sopića

Photo: Icon Sport/PIXSELL

ŽELJKO SOPIĆ (50) dobio je otkaz u Rijeci nakon gotovo godinu dana. Stigao je u Rijeku početkom prošle sezone, kad je Sergej Jakirović iznenada prihvatio ponudu Dinama i otišao tri dana uoči europske utakmice protiv Lillea. Jakirovićev cijeli stožer također je prešao u Dinamo, osim pomoćnika Radomira Đalovića (41). "Ne mogu tako nešto napraviti Rijeci", navodno je izjavio Đalović nakon Jakirovićevog odlaska. 

Đalović preuzima Rijeku

Upravo je Đalović postao novi trener Rijeke nakon otkaza Sopiću. "Novi trener prve momčadi bit će Radomir Đalović, bivši igrač HNK Rijeke i dosadašnji pomoćni trener, kojem će ovo biti prvi samostalni trenerski angažman", objavila je Rijeka. Kao igrač Crnogorac, Đalović je u dresu Rijeke upisao 87 nastupa i zabio 37 golova, a igračku karijeru zaključio je prije tri godine. 

Za reprezentaciju Crne Gore je odigrao 26 utakmica i zabio sedam golova. U karijeri je još igrao za Jedinstvo iz Bijelog Polja, Crvenu zvezdu, Železnik, Zagreb, Arminiju Bielefeld, Kayseri Erciyesspor, Rapid Bukurešt, Amkar Perm, Sepahan, Shanghai Shenxin, BEC Tero, Bangkok, Budućnost iz Podgorice, Rudar iz Pljevlje, OFK Titograd i Grbalj. 

Sopić se s Rijekom borio za naslov prvaka

Podsjetimo, sa Sopićem je Rijeka bila sjajna te je dio prošle sezone provela na prvom mjestu ljestvice SuperSport HNL-a. Sezonu je završila na drugom, odmah iza Dinama i ispred Hajduka. Ukupno je Sopić Rijeku vodio u 45 utakmica u svim natjecanjima. Sopiću je Rijeka bila drugi angažman u SuperSport HNL-u. Prije toga uspješno je vodio Goricu, koju je u pretprošloj sezoni spasio od ispadanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.