NBA

Jedinstveni NBA igrač na svoju ruku napustio Houston Rocketse

AP Photo/Tony Gutierrez/Guliver

HOUSTON ROCKETSI sasvim su pristojno izgledali u prvim tjednima nakon trejda Jamesa Hardena u Brooklyn Netse, ali nakon ozljede Christiana Wooda potpuno su se raspali.

Sinoćnji poraz od Sacramenta 125:105 bio im je već 14. u nizu, a posljednju pobjedu ostvarili su još 3. veljače.

Kulminacija kaosa u Rocketsima stigla je prije jučerašnje utakmice kad je postalo jasno da na njoj neće biti P.J.-a Tuckera, koji je frustriran jer ga Rocketsi još nisu razmijenili u klub u kojem bi se borio za titulu.

Tucker je godinama bio prototip small ball centra, koji su u NBA ligi sve traženiji, ali nitko ne uspijeva replicirati njegov učinak na momčad. Sa samo 196 cm, čak 111 kila i mekanom rukom bio je unikatan igrač koji je Rocketsima donosio brojne taktičke prednosti. No s njima nikad ništa nije osvojio, a budući da mu je već 35 godina i da je jasno da su Rocketsi krenuli u smjeru suprotnom od vrha, tražio je trejd, ali klub mu ga još nije omogućio.

"Pokušat ćemo smisliti nešto što bi odgovaralo i njemu i nama", najavio je trener Stephen Silas.

"Mislio sam da će večeras igrati, ali nije i zbog toga sam razočaran. Odlučio je da više ne želi ništa s nama, a mi smo se složili. Idemo dalje, svatko svojim putem", dodao je.

Tucker je u posljednjoj godini ugovora, a može se bez problema uklopiti u bilo kakvu momčad, pa je za očekivati da će mu Rocketsi uskoro pronaći novi klub, osim u slučaju da se svi zainteresirani odluče čekati završetak prijelaznog roka 25. ožujka, nakon čega u Houstonu ne bi imali izbora nego raskinuti ugovor s Tuckerom, koji bi onda mogao za novi klub potpisati kao slobodan igrač. Baš kao što je Blake Griffin učinio rastankom s Detroitom i potpisom za Brooklyn Netse.

U istoj su situaciji još dva iskusna centra - Andre Drummond iz Clevelanda i LaMarcus Aldridge iz San Antonija. Svi bi se oni za dva tjedna, nakon isteka prijelaznog roka, trebali preseliti u klubove koji će imati ozbiljnu ulogu u doigravanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.