Jeličić: Hrvatska nema brzinu. Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku?

Screenshot: HRT

HRVATSKA reprezentacija u subotu u 18 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu protiv Španjolske igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Momčad trenera Zlatka Dalića nalazi se u skupini B, u kojoj su još branitelj naslova Italija i Albanija.

Prijenos svih utakmica Europskog prvenstva bit će na HRT-u, a večeras, dan prije prve utakmice između domaćina Njemačke i Škotske, održana je uvodna emisija. Bivši hrvatski napadač i dugogodišnji stručni komentator HRT-a Joško Jeličić analizirao je hrvatsku momčad.

Jeličić: Projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri

"Stalno čitam analize i umoran sam od njih. Mi nemamo brzinu, dubinu ni izolacijske igrače. Nemamo, genetika nam je takva, nismo bili kolonijalna sila. Tko je brz u Španjolskoj? Lamine Yamal i Nico Williams. U Francuskoj neću ni spominjati, a Jeremy Doku u Belgiji.

Hoćemo slati djecu u Afriku umjesto u Irsku? S obzirom na podatke Hrvatske udruge poslodavaca, projekcija je da će za dvije godine kod nas biti 400 tisuća Nepalaca, ovih, onih... Ne da nećemo dobiti na brzini, nego ćemo izgubiti na skok-igri", rekao je Jeličić, nasmijao sve u studiju pa dodao: "Nogometni IQ naših igrača je nevjerojatan. U zadnjoj liniji Stanišić, Pongračić, Gvardiol, Šutalo..."

Jeličić: Ne volim igrača koji ne griješi. Ako ne griješi, ne treba ti

Potom su pokazali grafiku s Dominikom Livakovićem na golu, Josipom Stanišićem, Josipom Šutalom, Marinom Pongračićem i Gvardiolom u obrani, Lukom Modrićem, Marcelom Brozovićem i Mateom Kovačićem u vezi te Lovrom Majerom, Antom Budimirom i Andrejom Kramarićem u napadu. Bila je to postava s kojom je Hrvatska igrala pripremnu utakmicu s Portugalom i pobijedila 2:1.

Jeličić je zatim rekao: "Pogledajmo pojedinačno, svi igrači imaju sjajnu tehniku i nogometni IQ. Pogledajte njihova rješenja. Svi mogu odigrati loptu iz zadnje linije i iznijeti je, ući će u rizik. Ne volim igrača koji ne griješi. Ako ne griješi, ne treba ti.

S druge strane, stoperi su omogućili da se Luka Modrić i Mateo Kovačić ne moraju spuštati da nemamo sedam igrača na svojoj polovici. Krucijalno je da Ante Budimir odvlači protivničke stopere i traži dubinu, a imamo igrače koji traže loptu u međuprostoru poput Lovre Majera i Andreja Kramarića. Nevjerojatno je kakav potencijal imamo.

Nemamo brze igrače, imamo Ivana Perišića, koji je po meni najbolji igrač hrvatske reprezentacije otkad igra za nju, a Modrić je najvažniji i uvijek će biti. Nemamo Perišića na 100 posto, a Dalić je sve iznenadio s Kramarićem, koji je kod nas jako podcijenjen."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.